SVI SU IZNENAĐENI Evo gde se Novak priprema za Rolan Garos (FOTO)
Foto: AP/AP/Radivoje Pavicic

Najbolji srpski teniser ikada trenira u "Puente Romano" teniskoj akademiji Pepea Imaza, koji je sarađivao je sa Novakom Đokovićem od 2016. do 2018. godine.  

Ko zna, možda je čovek, koji nije omiljen među navijačima našeg tenisera, sprema Novaka za Rolan Garos, na kom prvi teniser sveta juri rekordu 23. grend slem titulu. Nole nije briljirao na startu sezone na šljaci, ekspresno je završio takmičenje na mastersu u Monte Karlu, pa na Srpska openu, a potom je odustao od mastersa u Madridu.

- Legendarni Novak Đoković u našem teniskom klubu. Ne možete da gledate osvajača 22. grend slem titule u akciji svakiu dan. Hvala na poseti - piše na Instagram profilu pomenute teniske akademije pored Novakove fotografije, što nije obradovalo fanove prvog tenisera sveta, s obzirom na to da ne obožavaju Imaza. 

Čovek koji promoviše ljubav i mir očigledno je još uvek u životu srpskog tenisera, pošto je u Imazovoj teniskoj akedimiji Novakov brat Marko. Jug Španije je baza našeg tenisera poslednjih godina, a Srbin koristi terene na Akademiji "Puente Romano" da trenira sa bratom i diže formu za drugi deo sezone.

 

 

Imaz je poslao Đokoviću poruku, nakon što je naš teniser početkom godine trijumfovao na Australijan openu.

- Poslao sam Novaku poruku i rekao mu koliko ga volim, da je ta titula nešto predivno, ali da je to što nas je naučio još lepše, kada je pokazao tu emociju ljubavi - rekao je Imaz pre nekoliko meseci.

Đoković je posle osvajanja 22. grend slem titule otišao do svog boksa i sa porodicom burno proslavio titulu. 

- Tada su svi videli da je ljudsko biće, a ne hladna mašina za pobeđivanje. Nije bilo euforije, već osećaj svesnosti, empatije i mnogo ljubavi, tada kada se popeo na tribine i srušio se. 

SVI SU IZNENAĐENI Evo gde se Novak priprema za Rolan Garos (FOTO)

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

 

NOLETOV POHOD NA ODBRANU TITULE Evo kada će Đoković saznati protivnike na mastersu u Rimu

Španac je takođe rekao da je Novak iza sebe imao izuzetno tešku i izazovnu godinu.

- Zamislite sebe kao ljudsko biće, pre svega to da nije mogao da igra koliko je želeo. S druge strane, na ljudskom nivou, šta je sve preživeo, za šta su ga osuđivali, za neke stvari s pravom, za neke ne. Imao je veliko iskušenje, on je čovek i to vremenom dolazi. Imao je najtežu godinu, bez dileme, i personalno i emotivno.

Marko Đoković, srednji brat najboljeg tenisera sveta Novaka Novaka, živi već godinama u Španiji u Marbelji gde radi zajedno sa Pepeom Imazom u teniskoj akademiji "Puente Romano Beach Resort". 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.     

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading