Đorđe i Novak Đoković
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

Đorđu Đokoviću su mnogi predviđali blistavu karijeru, verovalo se da bi mogao čak da bude rame uz rame i starijem bratu Novaku, ali posle jednog duela shvatio je da mora da završi karijeru.

Đoković je u emisiji "Preživeli" na televiziji "K1" govorio o tome kako je zavoleo tenis i o odnosu sa bratom Novakom, ali i o svojoj teniskoj karijeri. 

Kao ključni momenat karijere ističe duel na čelendžeru protiv tenisera iz Hrvatske. Da se tada ruka nije "skratila", ko zna kojim bi putem krenula karijera Đorđa Đokovića. 

- U periodu između 11. i 15. godine sam imao puno uspeha, veliki broj odigranih mečeva i dosta pobede. Kasnije su krenuli neki manji pehovi, rupture mišića, zbog kojih je svaki povratak na teren bio je težak i izazovan. Sećam se, igrao sam čelendžer, protiv jednog hrvatskog tenisera, gde mi je bilo jako važno da dobijem taj meč, kako bih pokrenuo sebe. To je onaj period kada sam trebao da probijem tu neku barijeru. Imao sam dve meč lopte, i u tim trenucima mi se ruka stegla, počeo sam jako da se tresem. I dan danas mogu da se setim tog trenutka. Na kraju sam izgubio taj meč - rekao je Đorđe Đoković. 

Đorđe i Novak

EPA/WU HONG

 

 

On je otvorio dušu i o brojnim povredama koje su ga snašle i sprečile da svoj talenat pretoči u kvalitet u seniorskom tenisu. Jednostavno je posle svega počeo da sumnja u sebe i povratka nije bilo. 

- Tri godine pre nego što sam prestao da se bavim tenisom, nakon svih tih povreda i vraćanja, počeo sam da sumnjam u sebe. Nije mi bilo posle lako na terenu, posebno da se izborim sa samim sobom. To je taj pritisak koji sam nabio sam sebi, da moram da pobedim svaki meč i da odem dalje. Mislio sam da ako sa 18. godina nisam među prvih 200 na svetu, da je to katastrofa. Međutim, to nema nikakvog smisla, jer danas imamo neke tenisere koji tek posle koledža počinju da prave rezultate. Tako da, imam puno lepih i ružnih momenata, ali mislim da sam uspeo da izvučem pouku - istakao je on. 

Najproblematičnije od svega bilo je koleno, koje je puklo kada je jednom prilikom udario u zid.  

- Imao sam jaku tešku povredu kolenu. Udario sam kolenom o zid. Bio sam u Pragu u bolnici, gde sam od nekoliko lekara dobio loše komentare, da više neću moći da se bavim profesionalnim sportom. Posle su došli i drugi komentari, gde mi je rečeno da postoji određeni period oporavka, ali da će moći sve to da se stabilizuje. Međutim, u tim trenucima, meni je svašta prolazilo kroz glavu. Razmišljao sam da li još jednom mogu da se vratim na teren, da se oporavljam od povrede i opet da krećem iz početka. To mi je bilo jako teško. Tada sam odlučio da želim da radim nešto drugo. Zahvalan sam sebi na toj odluci, što sam se povukao iz tenisa na vreme i oprobao se u nečemu drugom, presrećan sam gde me je život odveo - naveo je mlađi brat Novaka Đokovića. 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading