SKANDAL DRMA BELI SPORT Legendarna teniserka i Novakov dežurni kritičar optužena za homofobiju, jedan detalj je potpuno bizaran
EPA-EFE/NEIL HALL

Jedna od najboljih teniserki svih vremena Martina Navratilova optužena je u Sjedinjenim Američkim Državama za homofobiju.

Cela priča o homofobiji krenula je nakon što je na jednom turniru za žene preko 55 godina pobedila/o Alisija Rauli, transrodna osoba koja se rodila kao muškarac, ali je odlučila da postane žena.

Navratilovoj je to zasmetalo, pa je reagovala izjavom:

- Ženski tenis nije za bivše muškarce, bez obzira na njihove godine. Nije normalno da se biološki muškarci takmiče sa ženama na ravnopravnoj osnovi, jer su fizički daleko jači. Nije u redu prema ženama, jer su oni po svojoj konstituciji i dalje muškarci. Podržavam promenu pola, ali se nikada ne bih takmičila protiv takve osobe - rekla je Navratilova, koja je inače poznata i kao veliki kritičar Novaka Đokovića.

SKANDAL DRMA BELI SPORT Legendarna teniserka i Novakov dežurni kritičar optužena za homofobiju, jedan detalj je potpuno bizaran

EPA-EFE/CJ GUNTHER

 

 

Upravo to što je spomenula i jeste najveći problem kada je reč o transrodnim sportistima, o kojima se sve češće priča.

Protiv Martine, inače Čehinje sa američkim pasošem, podigla se organizacija „Athlete Ally“, koja je istakla da je njena izjava homofobna.

Rakel Mekion, prva transorodna sportistkinja i šampionka sveta u biciklizmu takođe je napala Navratilovu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading