Jelena Ostapenko
Foto: EPA/EPA-EFE/WILL OLIVER

U prva tri kola ispustila je samo devet gemova, međutim osmina finala je bila kobna po prošlosezonsku šampionku US Opena. 

Jelena Ostapenko je napravila najveće iznenađenje na ovogodišnjem turniru u konkurenciji dama i sa 2-1 (3:6, 6:3, 6:1) izbacila Igu Švjontek. 

I krenulo je korektno po Poljakinju, iako je dozvolila brejk protivnici već u prvom gemu. Odmah je uzvratila, izjednačila, a potom i povela 4:2, što je bilo dovoljno kako bi se osvojio prvi set. 

Letonka je u drugom periodu igre takođe vodila na početku sa oduzetim servisom, stečenu prednost izgubila u sedmom gemu, međutim brzo se oproavila i ipak izjednačila. To joj je dalo krila za naredni set u kom je čak četiri puta dolazila do brejka. Švjontek je izgledala neprepoznatljivo i zasluženo je poražena.

NEĆU DA PRIČAM O TOME Novak govorio o Jokiću i Ibrahimoviću, a onda prokomentarisao protivnika u četvrtfinalu

Procenat osvojenih poena na prvi servis bio je presudan, pošto je Poljakinja svega 56% takvih situacija rešila u svoju korist.

Podatak u koji je teško poverovati, ali je tačan, kaže da Švjontek ima četiri poraza u isto toliko dvoboja sa trenutno 21. na planeti! 

Ovim porazom profitirala je Arina Sabalenka, koja će za sedam dana zasesti na prvo mesto WTA liste.

Ostapenko će u četvrfinalu igrati sa domaćom miljenicom Koko Gof, koja je porazila povratnicu na WTA Karolinu Voznijacki.

U preostalim duelima Sorana Kirstea je pobedila Belindu Benčić, dok je Karolina Muhova zakazala okršaj sa njom posle trijumfa nad Šinju Vang. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading