Novak Đoković
Foto: EPA/EPA-EFE/CJ GUNTHER

Teniser Nenad Zimonjić izjavio je danas da je Novak Đoković najveći ambasador Srbije koji je predstavlja na najbolji mogući način i dodao da Đoković stalno želi da napreduje i kao igrač i sportista, ali i kao osoba, zbog čega je on upravo tu gde jeste. 

- Ja kažem ljudi se naviknu na lepe stvari mnogo brzo i jednostavno ovo što Novak postiže i što radi je neshvatljivo. Nekadašnji teniseri poput velikih legendi, da li su to Mekenro ili Konors, niko nije bio ovako konstantan na velikim turnirima i sve te podatke koje čitamo, koliko puta je odigrao polufinala, koliko finala, koliki je broj nedelja na prvo mestu, to je neverovatno na koje je granice on to podigao - rekao je on u emisiji "Uranak" na K1 televiziji.

Istakao je da Đoković od svoje 16. godine putuje sa fizioterapeutom, trenerom i kondicionim trenerom i da su upravo ta posvećenost i taj trud svih godina, ključni za njegov uspeh i ono što ga čini neverovatnim.

Novak Đoković

EPA-EFE/CJ GUNTHER

 

 

 
Kako je objasnio, igrati protiv Danila Medvedeva, koga je Đoković pobedio noćas u finalu US Opena, je izuzetno teško zato što on igra bez rotacije, lopta ostaje jako nisko pogotovo sa bekhend strane i mora nogama još više da se radi. 

- Onda se desilo ono što smo videli na Roland Garosu posle dva seta sa Alkarazom koji je fizički stvarno neverovatan, a to su grčevi i nije mogao više da se sastavi. Ovde je Medvedev nakon drugog seta imao problema sa fiziom, Novak to nije ni primetio jer je u to vreme otišao da se prevuče, ali govorimo o njegovoj raznovrsnosti, prilagodljivosti, o tome da je kompletniji igrač od medvedeva koji je u punoj snazi, neko ko može da trči koliko god i neko ko je vrlo sličan Novaku - rekao je on.

Zimonjić je poručio svim ljubiteljima sporta da je sportistima teže kada izgube finale ili kad igraju za reprezentaciju, zato su onolike emocije prisutne, i da je tada potrebna samo velika podrška od svih, prevstveno od medija, i fokus na onima koji su igrali i koji su izdvojili svoje vreme i posvetili se maksimalno.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading