Đoković na Indijan Velsu 2016.
Tanjug/AP
Đoković na Indijan Velsu 2016.

Tanjug/AP

Đoković Foto: Tanjug/AP

Kevin Andrerson, Andrej Kuznjecov, Vasek Pospišil i Miloš Raonić su kandidati za “povratnike godine”. Za zvanje “Igrača koji je najviše napredovao” konkurišu Ugo Umber, Andrej Rubljov, Dijego Švarcman i Janik Siner. 

Švarcman je i na listi za “Stefan Edberg nagradu”, koja se dodeljuje teniseru koji je pokazao najviši nivo fer-pleja i doprineo promociji “belog sporta” Pored njega tu su Rafael Nadal, Džon Milman i Dominik Tim.

Da li su se čelnici ATP ogrešili o Novaka?

 

Šansu da ponesu zvanje “Novajlija godine” imaju Karlos Alkaraz, Sebastijan Korda, Lorenco Museti, Jurij Rodionov, Emil Rusuvuori I Tijago Sejbot Wajld. Kandidata za “Trenera godine” su Žil Servara (Danil Medvedev), Huan Ignasio Čela (Dijego Švarcman), Nikolas Masu (Dominik Tim), Rikardo Pjati (Janik Siner) i Fernando Visente (Andrej Rubljov).

Glasanje je otvoreno na sajtu ATP tura i trajaće do 12. decembra. Pobednici u svim kategorijama, kao i dobitnik humanitarne nagrade “Artur Eš” biće objavljeni kasnije tokom decembra.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

Sims

04.12.2020 18:14

Šta je tu sporno? Sve ove kategorije se netiču Novaka? Novak je u drugoj dimenziji od ovih nominovanih . Jedino možda je mogao biti i nominaciji fer-plej?

Драган Гиљен

04.12.2020 20:12

Наш НОЛЕ је све превазишао! Најбољи је тенисер свих времена!