Dominik Tim Novak Đoković
EPA/Francis Malasig
Dominik Tim Novak Đoković

EPA/Francis Malasig

Dominik Tim Novak Đoković, Foto: EPA/Francis Malasig

Svetski broj jedan, Novak Đoković, igraće prvi meč u 2021. godini u noći između 28. i 29. januara na egzibiciji u Adelejdu, koja je organizovana kao zagrevanje pred zvaničan start sezone u Melburnu, gde će se održati ATP kup, a zatim i Australijan open.

 

Srbin će meč u Adelejdu igrati od 03.30 po vremenu u Srbiji. Protivnik će mu biti mladi Italijan Janik Siner, jedna od najvećih nada u svetu tenisa, koja je dobila priliku da se nađe u Adelejdu uz top 3 tenisera na ATP listi, Đokovića, Nadala i Tima. Siner (19) je trenutno 36. na ATP listi, ali važi za jednog od najvećih talenata u svetu tenisa, kog mnogi vide kao budućeg broja jedan. Do sada Novak i Siner nisu igrali jedan protiv drugog. Mečevi će se igrati pred oko 4.000 navijača, što je 75 odsto kapaciteta, a karte su rasprodate u roku od 15 minuta posle puštanja u prodaju.

Novak je tako izbegao duel protiv Nadala ili Dominika Tima već na startu 2021. godine, a upravo će Nadal i Tim odigrati svoj meč u drugom meču muške konkurencije, a taj meč na programu je od 8.30 po vremenu u Srbiji.
Pored ovih mečeva, igraju se još i dueli Serena Vilijams - Naomi Osaka, kao i Venus Vilijams - Irina Kamelija Begu. Mečevi sestara Vilijams igraju se nakon Novakovog meča sa Sinerom. Program prvog dana zatvara domaća teniserka, Ešli Barti, koja će igrati protiv Simone Halep.

PROČITAJTE JOŠ: