Novak Đoković
EPA
Novak Đoković

EPA

Novak Đoković, Foto: EPA

- Na sebe vidim na drugačiji način od onog na koji me vide drugi ljudi. Jedina konstanta u mom životu je promena, ja na taj način shvatam život. Imam otvorn um i otvoreno srce i pokušavam da napredujem, rastem i razvijam svoj karakter. Pokušavam da budem najbolje moguće ljudsko biće. Imam mane, kao i svi drugi, ali pokušavam da se uvek podsetim koliko imam sreće što sam u ovoj poziciji, pogotovo kada se ispisuje istorija na velikim turnirima i u velikim mečevima - rekao je Đoković.

Da li će Novak prestići Federera?

 

Srpski teniser se u teškim momntima priseća svog odrastanja.

- Tada se prisećam gde sam odrastao i kako sam odrastao. Konstantno sebi ponavljan da moram da budem zahvalan zbog života koji sam stvorio. Nastavljam da radim i da uživam u ovom sportu. Naravno, porazi kao što je ovaj nikada nisu za uživanje, ali u najvećim porazima dobijate najveće lekcije, što kao teniser, što kao čovek. Takav 'majndset' pokušavam da negujem i razumem da postoje ljudi koji ne vole to što radim na terenu - kaže Novak.

Za kraj je imao poruku.

- Ne mogu svi da me vole. Ja mislim da morate da razumete vašu poziciju u životu, budete zahvalni i nastavite dalje - zaključio je Đoković.

Komentari (7)

nena.miluti@gmail.com

12.10.2020 11:42

Novače Đokoviću tvoj poraz u Parizu finalu namešten je!!!

Pera

12.10.2020 14:44

@nena.miluti@gmail.com - Odavno gluplju stvar nisam cuo

beba

12.10.2020 12:03

Bravo za Noleta! Divan covek i sportista.Ne znam zasto se bilo kome pravda

nena.miluti@gmail.com

12.10.2020 13:12

Novače Đokoviću tvoj poraz u Parizu finalu je lažiran!

tara

12.10.2020 14:35

Divna mlada osoba,uvek uz tebe Nole?

schwaba

12.10.2020 15:09

trebalo bi anketirati da li će Đoković nadmašiti Nadala a ne Federera jel je njemu odzvonilo samo Nadal i Đoković mogu da osvajaju slemove ko će više o d njih dvojice teško je reći, mada i ovi drugi stižu, komplikovana situacija! Napred Novače!!!

Samiraredzo

12.10.2020 16:30

Ovo je samo dokaz da je Novak prije svega veliki covjek,pa onda i sportista,sretno Nole,navijam za tebe.