Novak Đoković Rodžer Federer
AP/Andy Brownbill
Novak Đoković Rodžer Federer

AP/Andy Brownbill

Novak Đoković Rodžer Federer, Foto: AP/Andy Brownbill

Švajcarski teniser Rodžer Federer sprema se za povratak na teren posle skoro 14 meseci pauze. Nakon meča sa Novakom Đokovićem i poraza na Australijan openu u januaru 2020. nekadašnji prvi igrač sveta učestvovaće na turniru u Dohi.

Federera su pitali o čemu razmišlja kada igra protiv čoveka koji će 8. marta oboriti njegov rekord po broju nedelje provedenih na prvom mestu ATP liste.

- Razmišljam o tome da ne izgubim. Zabavljam se kada igramo jedan protiv drugog, imamo različite stilove igre, mnogo zavisi od dana, podloge, kako se igra razvija, kakvi su bili poslednji mečevi. Kada igrate protiv najboljih dužni ste da budete najbolji, ne možete da budete mirni, znate da će uvek odgovoriti sa svojim najboljim udarcima. Zato je on jedan od najboljih u istoriji. Kad god se suočim sa njim, super se provodim - rekao je Federer.

A gde pronalazi motivaciju?

- Volim da igram tenis, volim ovaj sport. Moj san je uvek bio da igram tenis, to je ono čime sam se bavio celog života. Iako je bilo mnogo trenutaka u kojima sam nedostajao kod kuće, svojoj porodici, svojim ljudima. Međutim, na kraju dana sam uviđao da se to isplati. Učio sam da uživam na Turu, da upoznajem nova mesta, ljude... - istakao je Švajcarac.

PROČITAJTE JOŠ: