Mirka i Rodžer Federer
Tanjug/Lauren Hurley
Mirka i Rodžer Federer

Tanjug/Lauren Hurley

Mirka i Rodžer Federer, Foto: Tanjug/Lauren Hurley

Na predstavljanju tih patika koje ne služe za tenis, Rodžer je odgovarao na pitanja navijača, a on im je otkrio kako mu se odvijala ova godina:

"Imao sam dve operacije i ne mogu da udarim lopticu u ovom trenutku. Siguran sam da ću biti spreman za 2021. godinu!" - otkrio je Federer, a potom je pričao o svojim ciljevima:

"Moj cilj je da zaigram u Tokiju 2021. godine, to je prelep grad! Na Olimpijskim igrama sam upoznao svoju ženu 2000. godine. To je specijalno takmičenje za mene!"

Federer je upitan da li će zaigrati i na njegovom najomiljenijem turniru:

"Normalno da mi nedostaje Vimbldon, naravno da bih voleo da igram tamo na centralnom terenu u drugoj nedelji turnira!" - rekao je osmostruki osvajač Vimbldona!

Obrazložio je svoju "šalu" Federer:

"Očigledno, jedan od mojih najvećih ciljeva, zbog toga radim na oporavku svakog dana, radim marljivo, zbog toga se pripremam sa 20 nedelja fizičke preparacije jer se nadam da ću zaigrati na Vimbldonu sledeće godine"  - rekao je Federer.

Progovorio je i o penziji:

"U početku mi je bilo bitno zdravlje, ali sada mi stvarno nedostaje osećaj igranja na punom stadionu. Znam da se trenutak povlačenja bliži, bilo bi previše lako da sada kažem da je kraj, ali želim i dalje da igram i uživam", rekao je Federer za "Zeit".

Po broju titula na Grend slemovima, Federer je (20), ispred Rafaela Nadala (19) i Novaka Đokovića (17).

"Postao sam bolji teniser zahvaljujući Borisu Bekeru, voleo sam njegov stil. Mada, kasnije je moj favorit uvek bio Stefan Edberg", zaključio je Federer.

Rodžer Federer i Novak Đoković nikada nisu osvojili zlatnu medalju u singl konkurenciji na Olimpijskim igrama. Upravo to takmičenje bi moglo da bude presudno u "goat" debati!

PROČITAJTE JOŠ: