Rafael Nadal
AP/Kamil Zihnioglu
Rafael Nadal

AP/Kamil Zihnioglu

Rafael Nadal, Foto: AP/Kamil Zihnioglu

Da li se sećate momentara kada se Rafael Nadal baš lepo nabucau u teretani? Pa se odmah zatim pojavio na ATP tunirima u majicama bez rukava i to sve u jeku kada je pokušavao da sruši dominaciju Rodžera Federera? Ako se sećate toga, verovatno se sećate kako su i priče o dopingu odmah počele da kolaju po teniskoj čaršiji...

Ipak, nikada niti jedan dokaz se nije pojavio, ali je kod pojedinih ljubitelja tenisa sumnja zauvek ostala u glavi.

O toj temi, ali i o mnogo čemu još, pisao je francuski teniser Žil Simon u svojoj autobiografiji.

Žil Simon, Foto: (AP Photo/Tertius Pickard)

Njen naziv "This Sport That Makes You Crazy" obelodanio je poslovnu sradnju Rafaela Nadala i poznatog doktora Eufemijana Fuentesa. Mnogima je poznata da je Fuentes bio u zatvoru čak zbog skandala sa španskom biciklističkom reprezentacijom. Po drugim verzijama, to nije bila samo poslovna saradnja nego su njih dvoje i privatno bili veoma bliski.

Nadal je sve demantovao, a Simon se dobro seća tog perioda u kome je i on ''podgrevao'' ovu priču.

"Teško je nekima bilo da pojme u to vreme da Rafael Nadal može da bude bolji od Rodžera Federera. Zbog toga smo i širili glasine da se dopinguje...", napisao je iskreni Žil Simon.

"Nadal se ne uklapa u profil tenisera. Eto, nikada nismo razgovarali o građi Rodžera Federera koji nema baš mnogo toga što bi mogao da zavidi Nadalu. A onda u Australiji sa 35 godina odigra pet setova, to je neverovatno... Ali, niko nije obratio pažnju na to", dodao je Francuz.

U svojoj autobiografiji Žil Simon se dotakao i teme "nedodirljivosti Federera", odnosno rekao je da ćemo tek kada Novak Đoković i Rafael Nadal budu imali više grend slemova shvatiti da su veći.

PROČITAJTE JOŠ: