Rafael Nadal Novak Đoković
AP/Kin Cheung
Rafael Nadal Novak Đoković

AP/Kin Cheung

Rafael Nadal Novak Đoković, Foto: AP/Kin Cheung

Španski teniser Rafael Nadal odao je priznanje Novaku Đokoviću na postavljanju novog rekorda po broju nedelja na prvom mestu ATP liste. Novak je 8. marta oborio rekord Rodžera Federera i postao je teniser koji je najviše sedmica u istoriji nosio zvanje "najboljeg na svetu".

Da li će Novak po broju GS pehara prestići Nadala i Federera?

 

Svima je jasno da je Đoković oborio gotovo sve rekorde, a sada je to priznao i njegov veliki rival, Rafa Nadal.

- Poslednjih nekoliko godina mnogo je rekorda oboreno. Tri igrača su ostvarila mnogo važnih stvari u istoriji našeg sporta. Novak je postigao još jedan veliki uspeh, čestitam mu. Šta to znači za istoriju tenisa? Ne znam, to je još jedan oboren rekord. Svaka mu čast - rekao je Nadal.

Sada sledi omiljen deo sezone za Nadala, s obzirom da kreću turniri na šljaci. I on i Novak učestvovaće na mastersu u Monte Karlu.

- Uzbuđen sam što je počeo deo sezone na šljaci, koji je svakako omiljen za mene. Po broju turnira takmičarska pauza posle Australijen Opena nije bila predugačka jer sam zapravo propustio samo dva turnira sa spiska planiranih. Drago mi je da ču igrati na turnirima kojie dobro poznajem i imam priliu da se takmičim u mestima koja su toliko važna za istoriju tenisa - rekao je Španac.

Španski teniser je prošle godine, osvajanjem Rolan Garosa, izjednačio Federerov rekord po broju osvojenih grend slem titula. Obojica sada imaju po 20, dok je Novak na koti 18.