Poznati datum i satnica Novakovog prvog meča u 2021. godini
alo.rs
Novak Đoković
Novak Đoković, Foto: AP/Seth Wenig

Sve je spremno za nastavak teniske sezone, koju će otvoriti baš reprezentacija Srbije, branilac titule na ATP kupu. Naša selekcija, predvođena svetskim brojem jedan Novakom Đokovićem, igraće prvog dana ATP kupa protiv selekcije Kanade, objavio je danas ATP. Srbija i Kanada otvoriće ovogodišnje izdanje tog takmičenja 2. februara. Duel te dve selekcije je zakazan za dnevni termin na Rod Lejver Areni.

Da li će Srbija odbraniti pehar?

 

Uz Đokovića, boje Srbije braniće i Dušan Lajović, Filip Krajinović i Nikola Ćaćić. Selektor je Viktor Troicki. Srbija je drugog dana takmičenja slobodna, dok će 4. februara, takođe u dnevnom terminu, igrati protiv selekcije Nemačke.

Za razliku od prošle godine kad su tri grada imala ulogu domaćina (Brizbejn, Pert i Sidnej), ove godine će zbog pandemije korona virusa tenisere dočekati Melburn, grad u kojem će se odigrati i Australijan open (8. - 21. februar). Dvanaest zemalja takmičiće se tokom pet dana za osvajanje drugog izdanja turnira. Plasman u polufinale, 5. februara, obezbediće prvoplasirane reprezentacije iz četiri grupe. Finale je na programu u subotu, 6. februara od 07.30 po srednjeevropskom vremenu.