Serena Vilijams
(AP Photo/Mark Schiefelbein)
Serena Vilijams

EPA-EFE/ANDY RAIN EDITORIAL

Serena Vilijams, Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN EDITORIAL

Kao što je "velika trojka" (Đoković, Nadal, Federer) dominirala muškim tenisom, tako je Serena Vilijams vlada ženskim!

Ova Amerikanka je osvojila 23 Grend slem trofeja u singl konkurenciji, što je više od bilo kog muškarca ili žene u ovom sportu. Statistika postaje impresivnija kad na to dodate još 14 Grend slemova u dublu, u obe konkurencije!

Osam puta je bila najbolja teniserka sveta, a izjednačila je i rekord Štef Grafi koja je provela 186 nedelja na prvom mestu uzastopno! Impresivno, nema šta! Ali tu se ne završavaju ti statistički podaci!

Ona ima i četri osvojene zlatne medalje na Olimpijskim igrama (tri u dublu i jednu u singlu), a svojoj zemlji je donela Dejvis i Hofman kup!

Trenutno se nalazi na desetom mestu WTA liste, a poslednji Grend slem trofej je osvojila u Australiji 2017. godine! Upravo taj poslednji trofej će joj posebno ostati u sećanju!

Naime, Serena se taj trofej borila sa svojom starijom sestrom Venus koju je pobedila 6:4, 6:4, tada su se po prvi put sestre Vilijams sastale u finalu Grend slema još od Vimbldona 2009. godine!

Njen trijumf na ovom takmičenju postaje impresivniji podatkom da je Serena bila oko osam nedelja trudna u trenutku kad se borila sa svojom starijom sestrom za titulu!

Ona je udata za osnivača Redita, Aleksisa Ohanian, a imaju jedno dete Aleksis Olimpiju! 2018. godine je objavila da boluje od postporođajne depresije!

Bez ikakve sumnje, teniserka koja je promenila ovaj sport, ono što je Federer za sve dečake koje maštaju da postanu teniser, to je Serena za sve devojčice!

Koko Gauf, Foto: (AP Photo/Charles Krupa, File)

Da li će Serena Vilijams ostati upamćena kao najbolja teniserka svih vremena? Šta vi mislite, ako ne ona ko onda?