Mate Pavić
AP/Andy Wong
Mate Pavić

AP/Andy Wong

Mate Pavić, Foto: AP/Andy Wong

US open 2020. Srbija tuguje. Hrvatska slavi.

Novak Đoković eliminisan je u osmini finala posle diskvalifikacije, a smešio mu se 18 gren slem trofej. Sada će morati još više da sačeka kako bi se eventualno izjednačio ili čak pretekao Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Za to vreme u lijepoj njihovoj ushićenje. Posle 50 godina imaće pobednika US opena u konkurenciji muških parova. Ostaje samo da se vidi ko će da se raduje trofeju.

Prvo se Nikola Mektić (31) plasirao u finale s Holanđaninom Veslijem Kolhofom, a to isto dva sata kasnije pošlo je za rukom Mati Paviću (27) s Brazilcem Brunom Soaresom.

Za Mektića je ovo prvo finale muških parova na nekom gren slemu, do sada mu je najveći uspeh bilo polufinale Rolan Garosa 2018. Na početku ove godine je osvojio Australijan open u konkurenciji mešovitih parova s Čehinjom Barborom Krejčikovom.

Pavić je do sada igrao u finalima muških parova na sva tri preostala gren slema, osvojio je Australijan open 2018, a gubio je finala Vimbldona 2017. i Rolan Garosa 2018. Svaki put partner mu je bio Austrijanac Oliver Marah.

Ko ima bolje tenisere?

 

Pavić ima i dva naslova u miksu, 2016. je osvojio US open s Nemicom Laurom Sigmund, a 2018. Australijan open s Kanađankom Gabrijelom Dabrovski, s kojom je gubio finala Rolan Garosa 2018. i 2019.

Poslednji Hrvat koji je osvojio US open u konkurenciji muških parova bio je Nikola Pilić pre tačno 50 godina.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

keja

09.09.2020 12:08

Hrvati likuju za svoje predstavnike...