Lajović, Troicki, Dimitrov, Krajinović, Tim, Zverev, Đoković
Alo/Marko Metlaš
Lajović, Troicki, Dimitrov, Krajinović, Tim, Zverev, Đoković

Alo/Marko Metlaš

Lajović, Troicki, Dimitrov, Krajinović, Tim, Zverev, Đoković, Foto: Alo/Marko Metlaš

Mnogo se u poslednje vreme priča o smeni generacija u tenisu, ali do toga nikako da dođe. I dalje glavnu reč na Grend slemovima vode Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Igrači poput Danila Medvedeva, Andreja Rubljova, Aleksandra Zvereva, Stefanosa Cicipasa ozbiljno prete da svrgnu sa trona "veliku trojku", međutim, Dušan Lajović ističe da će i u budućnosti na najvećim turnirima glavnu reč voditi trojica veličanstvenih.

Đoković i Nadal su doževli šokantne poraze na mastersu u Monte Karlu. Od Novaka je bolji bio Danijel Evans, dok je Rafu iznenadio Andrej Rubljov. Ali...

- Mislim da je Australija pokazatelj da još uvek nije došlo do smene generacija. Mastersi su drugačija takmičenja, ne igra se na tri dobijena seta i ako gledamo grend slemove i dalje su najdominantniji igrači "velike trojke". Još nije vreme da se to promeni, mada videćemo na Rolan Garosu, ovo je bio prvi turnir na šljaci, svi se privikavaju, u neku ruku je normalno da se desi iznenađenje. Navikli smo da Rafa i Nole dolaze do završnice turnira, jako je čudno kada ispadnu ranije, ali mislim da je i njima fokus na grend slemovima. Ako se desi peh kao ovaj na početku sezone mislim da nije neka velika kriza - objasnio je Lajović.

Laslo Đere Dušan Lajović Filip Krajinović

Alo/Marko Meltaš

Laslo Đere Dušan Lajović Filip Krajinović, Foto: Alo/Marko Meltaš

U ponedeljak počinje Serbia open, a Duci je uveren da će u finalu igrati Novak.

- Lepa prilika za sve srpske tenisere, što se tiče žreba ima puno naših igrača. Mislim da je narealnija situacija da se Nole nađe u finalu ovde, bilo ko od drugih tenisera da dođe do te faze najbolje je i za turnir i za igrače da to bude srpski duel - rekao je 30-godišnji srpski teniser.

Danas je potvrđeno da će Beograd biti domaćin još jednog turnira, neposredno pred početak Rolan Garosa.

- Velika je šansa da igram na drugom turniru u Beogradu. Malo je nezgodno jer je to nedelja pred Rolan Garos, ali s obzirom da je on pomeren može da se desi da preskočim neku nedelju pa da igram u Beogradu i zatim u Parizu. Voleo bih da igram u Srbiji - poručio je Lajović.