Novak Đoković
EPA-EFE/JAMES ROSS
Novak Đoković

EPA-EFE/JAMES ROSS

Novak Đoković, Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Sašu Bajina (37) svi znaju kao teniskog trenera koji je dugo bio sparing partner Serene Vilijams, a onda jedna od ključnih figura u stručnom štabu Naomi Osake u periodu kada se Japanka popela na svetski vrh i osvojila prvi gren slem.

Radio je i sa Kristinom Mladenović, Dajanom Jastremskom, Karolinom Pliškovom, ali ga svi, ipak, pamte po saradni sa teniskim vedetama.

Ko će osvojiti najviše gren slemova?

 

Za nemački "Sport1" dotakao se muškog tenisa, govorio o merilima za najboljeg tenisera svih vremena.

Većina je stava da je prvo merilo broj osvojenih gren slemova, gde trenutno prednjače Federer i Nadal sa po 20, dok Đoković ima 18 trofeja.

Malo je onih koji smatraju da je Novak najbolji iako ima  bolji međusobni skor sa pomenutima, najviše nedelja na mestu broj jedan ATP liste, što je jedini osvojio sve masterse serije 1000...

Bajin se ne slaže da su trofeji sa četiri najznačajnija turnira (Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon, US Open) pravi reper.

- Nisi automatski najbolji svih vremena ako imaš najviše gren slem titula. Mnogo faktora mora da bude uključeno i teško je ih definisati. Moramo da cenimo činjenicu da će velika trojka još dugo igrati. Posebno ako se međusobno budu sastajali na terenu. 

PROČITAJTE JOŠ: