SMRTNA KAZNA
Foto: Alo/Alabama Department of Corrections

Smith je jedan od dvojice muškaraca koji su 1989. osuđeni za ubistvo supruge jednog svešenika u Alabami, koja je pronađena izbodena i nasmrt pretučena. On je jedan od retkih ljudi koji će dva puta biti odveden na pogubljenje jer u prvom navratu egzekutori nisu uspeli u svom naumu.

Tada je da dobije smrtonosnu injekciju, ali egzekutori nisu uspeli da pogode venu zbog silnih posekotina koje je Smith imao, a sada će koristiti metodu gušenja azotom.

Alabama je odobrila plan gušenja stavljanjem nepropusne maske preko njegovog lica i prisiljavanjem da udiše čisti azot, koji bi ga ugušio.

OVAJ ČOVEK ČEKA SMRTNU KAZNU NOVOM, NETESTIRANOM METODOM

Foto: Shutterstock

 

Visoki poverenik UN-a za ljudska prava rekao je da bi se nikad prije korišćena metoda mogla smatrati mučenjem ili drugim okrutnim, neljudskim ili ponižavajućim postupanjem i pozvao na prekid, a na presudu se žalio i sam Smit. 

"Moje telo se jednostavno raspada, stalno gubim na težini. Stalno mi je muka. Napadi panike me redovno pogađaju, a ovo je samo mali deo onoga s čim se svakodnevno nosim. Mučenje, zapravo", napisao je on u žalbi, a država tvrdi da će pogubljenje azotom brzo izazvati nesvest, iako nije iznela nikakve uverljive dokaze.

BONUS VIDEO: 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading