Na Kuli Beograd oživljeno sećanje na legendarnog Moma Kapora (VIDEO)
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Njegov lik i delo oživljeni su na medija fasadi Kule Beograd, najviše zgrade u Srbiji i regionu.

Iako po rođenju Sarajlija, Momo Kapor bio je i ostao jedan od najpoznatijih stanovnika naše prestonice, koji je svojim pričama, slikama i crtežima svedočio o jedinstvenoj „magiji Beograda“, kako, uostalom, i glasi naziv njegove pretposlednje knjige.

Gajeći posebnu ljubav prema Savamali, ovaj slavni književnik često je voleo da posećuje i kultni hotel „Bristol“, zadivljujuće remek-delo čuvenog srpskog arhitekte Nikole Nestorovića, koji će uskoro, zahvaljujući kompaniji Belgrade Waterfront, zasijati sjajem kakvim nije odisao decenijama unazad i ponovo postati centar mondenskog života u Beogradu, baš kao što je to bio u ono romantično doba s početka 20. veka.

Veličanstvenom animacijom na Kuli Beograd, novom simbolu naše prestonice, Belgrade Waterfront je od zaborava otrgnuo još jednog srpskog velikana, koji je spajajući književnost sa umetnošću na najlepši način opisao senzibilitet i duh grada na ušću Save u Dunav i ponovo pokazao s koliko pažnje pristupa obeležavanju značajnih datuma u Srbiji.

Snimak projekcije možete pogledati i na našoj Instagram stranici.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading