Evo kako će dobitničke opštine  potrošiti novac osvojen u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi"
printscreen/RTS

 

U prethodnom ciklusu nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", uz 60 automobila i 12 stanova za najsrećnije učesnike, devet najaktivnijih opština i gradova osvojilo je po 20.000 evra za lokalna ulaganja po izboru građana.


Građani su izabrali kako će utrošiti 180.000 evra u devet najaktivnijih lokalnih samouprava u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", saopšteno je iz Vlade Srbije.

Stanovnici Bele Palanke, Blaca, Dimitrovgrada, Srbobrana, Kule, Bačke Palanke, Pančeva, Savskog venca, Vranja i Vrbasa koji su poslali najviše računa i slipova u nagradnoj igri, odlučili su sa više od 85.000 glasova da osvojeni nagradni fond usmere na potrebe najmlađih sugrađana, renoviranje vrtića, terena i igrališta, ali i druge vredne projekte koji će u njihovim sredinama unaprediti kvalitet života.

Glasanje je organizovano od 6. do 28. maja preko nacionalnog portala uzmiracun.rs, a najvredniji su bili stanovnici Blaca, koji su sa 6.702 glasa odabrali projekat renoviranja amfiteatra za oko 1.000 studenata Akademije strukovnih studija koja je jedan od pokretača života u lokalnoj zajednici.

Budući da je jedino vozilo Doma zdravlja u Dimitrovgradu u kvaru, građani su najveći broj glasova dodelili upravo nabavci novog, dok je u Srbobranu pobedila izgradnja modernog igrališta za najmlađe stanovnike.

Razloge za sreću imaju i roditelji i deca iz opština Savski venac, Kula i Vrbas koje su novac opredelile za ulaganja u vrtiće i osnovne škole. Mališane predškolske ustanove "Jelena Anžujska" u Beogradu obradovaće nove ljuljaške, klackalice i preostali dečiji mobilijar, a učenike osnovne škole "Vuk Karadžić" u Bačkom Dobru u Vrbasu novi sportski teren.

U Kuli je ubedljivu pobedu sa 5.533 glasa odnela rekonstrukcija jedinog vrtića "Čuvari osmeha" kako bi veći broj dece na listi čekanja mogao da upiše predškolski program.

Za kvalitetnije detinjstvo, igru i druženje glasalo se i u velikim opštinama - Sportsko-rekreativni centar "Mladost" u Pančevu dobija novo igralište za najmlađe, a omiljeno mesto za igru u blizini jezera Tikvara u Bačkoj Palanci nove konstrukcije i atraktivne dečije igračke.

U takmičenju u kojem je učestvovala ukupno 181 lokalna samouprava, grad Vranje je apsolutni pobednik, s obzirom da je svaki građanin u proseku poslao pet koverata.

Vranjanci su odlučili da ulože u uređenje platoa ispred spomenika oslobodiocima Vranja i sanaciju mozaika Mapa Vranja koji je decenijama bio simbol gradskog trga, ali je tokom godina vidno oštećen i slomljen.

Cilj takmičenja gradova i opština, koje su organizovali Vlada Srbije i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa NALED-om, bio je da na praktičan način pokaže direktnu vezu između borbe protiv sive ekonomije i unapređenja kvaliteta života u lokalnoj zajednici.

S obzirom da je uzimanje računa i bezgotovinsko plaćanje jedan od najboljih načina da se građani uključe u suzbijanje sive ekonomije, Vlada Srbije u saradnji s NALED-om je odlučila da organizuje novi, četvrti ciklus nagradne igre Uzmi račun i pobedi sa najvećim nagradnim fondom do sad koji dostiže gotovo tri miliona evra.

Od 15. maja do 25. juna u okviru prolećnog izvlačenja biće podeljeno 30 automobila Fijat 500L i čak osam stanova u Beogradu. Pravo učešća imaju svi punoletni građani koji pošalju koverte sa 10 fiskalnih računa ili 10 slipova, ne starijih od 1. aprila 2021. sa minimalnim pojedinačnim iznosom od 100 dinara.

Na poleđini koverte neophodno je napisati ime i prezime, adresu iz ličnih dokumenata i kontakt telefon, dok je na drugoj strani dovoljno napisati "Uzmi račun i pobedi 2021".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading