MAGISTRALA KOJA SEJE SMRT Meštani uplašeni i strahuju za život DECE u selu Mojsinje, odnela je preko 100 života! (FOTO)
Foto: RINA

Tu je za dvadeset godina poginulo preko 100 ljudi, a o tome svedoče i brojni nadgrobni spomenici koji se mogu videti na svakih tridesetak metara, pa se vrlo često naziva i magistralom smrti.

 

U opasnosti je i lokalno stanovništvo, jer se neretko dešava da stradaju kao pešaci ili kada pokušavaju vozilom da se sa sporednog uključe na ovaj državni put.

 

"Do sada je stradalo oko dvadeset meštana. Jako je opasno ovuda se kretati, a prinuđeni smo jer nemamo alternativne puteve. Najčešći uzroci saobraćajnih udesa svakako su prebrza vožnja, alkoholisano stanje i bahatost pojedinih vozača. Pretiču bez poštovanja ikakvih pravila i tako izazivaju brojne nesreće sa smrtnim ishodima", izjavio je za Aleksandar Radović predsednik MZ Mojsinje.

Ono što iznenađuje jeste nepoštovanje pravila od strane vozača autobusa, koji prolaze u ovom saobraćajnicom. Meštani su se čak u više navrata obraćali i autoprevoznoj kompaniji, čiji vozači su izazivali udese, da apeuju na njih kako bi vožnju prilagodili uslovima na putu.

MAGISTRALA KOJA SEJE SMRT Meštani uplašeni i strahuju za život DECE u selu Mojsinje, odnela je preko 100 života! (FOTO)

Foto: RINA

 

 

"Svakodnevno smo u strahu za naše i živote naše dece, jer kad izađu iz autobusa koji ih vozi u školu moraju preći ovu magistralu. Predavali smo zahteve nadležnima da se ovde na neki način uspori saobraćaj. Međutim, rekli su nam da prema zakonu u saobraćaju to nije moguće. Značilo bi nam bar da se obeleži pešački prelaz koji inače ovde postoji, ali se znak ne vidi”, rekao je Radović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Саво

09.06.2021 15:48

Тако је то кад је дозвољена градња насеља на магистралном путу.

Pedja

09.06.2021 16:37

@Саво - E bravo za komentar, pametan si za deset. Kao prvo naselje je bilo tu jos pre izgradnje magistrale, a kao drugo debili koji ne postuju jasno postavljena ogranicenja su glavni akteri i krivci za udese.

Iskreno

09.06.2021 17:13

Iskreno ne vidim zašto se ograničenje ne bi regulisalo na 50km/h jer je u pitanju naseljeno mesto. Lepo postave kamere koje će služiti za kažnjavanje onih koji ne poštuju brzinu pa da vidite kako bi za mesec dana svi poštovali i stajali kod pešačkog prelaza. Da ne pominjem da bi trebalo da zahtevaju da im grad napravi pasarelu za prelaz preko magistrale. Mojsinje, Stepojevac nažalost ima još takvih mesta....