Zaposleni u "Delta Er Lajns" moraće da plate 200 dolara svakog meseca ukoliko se ne vakcinišu!
Foto: Shutterstock


Nevakcinisani zaposleni suočiće se i sa drugim ograničenjima, uključujući maskiranje u zatvorenim prostorijama koje stupa na snagu odmah i nedeljne testove na Covid-19 koji počinju 12. septembra, saopštila je aviokompanija iz Atlante najavljujući nove politike kovida za zaposlene. Ove mere su poslednji pokušaj američke korporacije da poveća stope vakcinacije protiv kovida.

Delta nije ispunila direktan mandat kao rivalski United Airlines uspostavljen ranije ovog meseca. Aviokompanija, koja samoosigurava svoje zaposlenike, ističe se u svojim planovima za povećanje premija za nevakcinisane radnike kako bi pokrila veće troškove osiguranja zaposlenih koji dobiju kovid.


„Prosečan boravak u bolnici zbog COVID-19 koštao je Deltu 50.000 dolara po osobi“, rekao je Bastian u belešci o zaposlenima. „Ova doplata će biti neophodna za rešavanje finansijskog rizika koji odluka o nevakcinisanju stvara za našu kompaniju. Poslednjih nedelja od porasta varijante B.1.617.2, svi zaposleni u Delti koji su hospitalizovani sa COVID -om nisu bili u potpunosti vakcinisani. Delta se samoosigurava, a United Healthcare upravlja planovima zdravstvenog osiguranja aviokompanije.

Promena pristupa bila je Deltina inicijativa. Delta je takođe rekla da će 30. septembra "u skladu sa državnim i lokalnim zakonima, zaštita od zaraze COVID -om biti obezbeđena samo potpuno vakcinisanim pojedincima koji dožive prodornu infekciju". Nevakcinisani zaposlenici koji dobiju Covid, bez izuzetaka, morat će nakon toga iskoristiti svoje bolovalne dane. Izvršni direktor Bastian rekao je da je oko 75% Delta od približno 75.000 zaposlenih već vakcinisano i da „agresivnost [delta] varijante znači da moramo da vakcinišemo mnogo više naših ljudi, i to što je moguće bliže 100 odsto“.

Delta je ranije ove godine počela da zahteva nove zaposlene da se vakcinišu protiv Covida. U ponedeljak je američka Uprava za hranu i lekove dala potpuno odobrenje za vakcinu Pfizer, iako je portparolka Delta Air Lines -a rekla da je plan radio nedeljama i da je vreme slučajno. Alaska Airlines ranije ovog mjeseca rekao je zaposlenima da razmišlja o zahtjevu da zaposleni budu vakcinisani protiv Covid -a, ali da će to učiniti tek nakon što jedna od vakcina dobije potpuno odobrenje. Frontier Airlines je ovog meseca saopštila da zaposleni moraju da se vakcinišu ili redovno testiraju na Covid. Delta, koja ima najmanje sindikalno zaposlenih velikih američkih avio -kompanija, saopštila je da je o promenama obavestila Udruženje pilota avio -kompanija, njihov sindikat avijatičara. Aviokompanije su bile među najteže pogođenim kompanijama zbog pandemije, a porast varijante delta Covid već smanjuje nedavni oporavak rezervacija, prema aviokompanijama, uključujući Southvest, American Airlines i Spirit.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading