TREND ZALUDEO SVET - UGRAĐUJU ZUBE VEVERICE Dame našle novi način da privuku pažnju baš svakog ko ih sretne
Alo

Novi trend u lepoti krenuo je iz Amerike, ali se putem interneta brzinom svetlosti proširio i do Srbije. Sada naše devojčice žele da imaju ni manje ni više nego veveričje zube!

Često se kada se pojavi neka nova moda čuje da od ovoga ne može dalje. To su stomatolozi izgovarali onda kada su klijenti počeli da im traže ugrađivanje cirkona u zube. Ponovo su to rekli kada su počeli da im traže minđuše. Sada su ostali nemi.

Veveričji zubi, naime, podrazumevaju nadogradnju na prva dva zuba, koja je toliko dugačka da prekriva celu donu usnu i stremi ka bradi. Nadogradnja se radi na postojeće, prirodne ili veštačke zube, a može da bude trajna ili privremena.

Stomatolog dr Nikola Bakiš za Alo! kaže da je ovakav trend video, ali da nikako ne bi mogao da se složi s praćenjem istog.

TREND ZALUDEO SVET - UGRAĐUJU ZUBE VEVERICE Dame našle novi način da privuku pažnju baš svakog ko ih sretne

Alo

 

- Tokom godina su se javljali razni trendovi, od neprirodnog izbeljivanja, preko cirkona, do brušenja prirodnih zuba. Ne slažem se ni sa jednim, a ponajmanje bih mogao da ih nazovem lepim. U mojoj ordinaciji nikada takve stvari ne radimo - kaže dr Bakiš.

Klijent koji bi to tražio, kaže, ne bi dobio uslugu.

- Ne bi mogli to da dobiju ni kod mene, a ni kod kolega u ordinaciji. Takođe, ne mogu da razumem ni stomatologe koji pristaju da urade nešto što je toliko protiv prirodne i estetike i funkcije - dodaje naš sagovornik.

S ovakvim zubima je, kaže, moguće jesti.

- To bih mogao da uporedim sa trendom ekstremno dugih noktiju, koje nose pojedine dame. Mnogima nije jasno kako one obavljaju osnovne funkcije u toku dana sa tim noktima, ali uspevaju. Tako bi se isto navikle i na veveričje zube, moguće je jesti, ali je besmisleno - zaključuje dr Bekiš.

TREND ZALUDEO SVET - UGRAĐUJU ZUBE VEVERICE Dame našle novi način da privuku pažnju baš svakog ko ih sretne

Alo

 

Sve je poteklo sa Tiktoka

Jedna od platformi koja služi za promociju ove nove mode je Tiktok, gde već kruže stotine hiljada snimaka na kojima žene pokazuju svoje nove ogromne i oštre zube.

- U pitanju je trend koji je sasvim slučajno započela jedna blogerka, tiktokerka koja se pojavila sa nekom vrstom dugačkih implantata. Međutim, njeni obožavatelji su od ovoga napravili nešto mnogo više, pa su nastavili njenim putem i još radili varijacije na temu dodavanjem ukrasa - kaže za Alo! sociolog Milica Ivanović.

Veliki je broj radnji koje već uveliko prodaju ovu nadogradnju, i to u raznim nijansama, sa ukrasima ili bez njih.

Kljove su ženstvene?!

Dama koja ih najviše promoviše, koja se na Instagramu predstavlja kao Lagranmemada, tvrdi da zubići ženi daju ženstveniji izgled.

- Ovo je divan način da pokažete eleganciju preko stomatologije. Sve je to deo mode i ne razumem zašto to nekome smeta - komentarisala je ova devojka.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading