UMESTO PARTICIPACIJE, OPERACIJA 1.800 EVRA? Neugodno iskustvo pacijentkinje u banjalučkoj privatnoj klinici; Ko se igra sa zdravljem?
Foto: Pixabay

Objava u jednoj Fejsbuk grupi podigla je na noge celu Srpsku. Još jednom se pokazalo ono što su mnogi znali – koliko je zdravstveni sistem neuređen, kako u državnim tako i u privatnim.

- Hteo bih da tužim kliniku, ali odakle da počnem, od inspekcije ili dalje? Pre mesec dana sam ugovorila laparoskopsku operaciju jajnika u klinici (naziv poznat redakciji) sa kojom imamo potpisan ugovor preko Fonda. Svi nalazi su urađeni pre operacije, a poslednji nalaz je urađen prošlog četvrtka kod njihovog anesteziologa koji sam ja platio. Pošto su svi nalazi u redu, dogovor je bio da pozovem prvi dan ciklusa da zakažem operaciju i da mi treba uput i to je to, a da platim samo participaciju od 4.60 evra. Zvao sam danas i zakazali su me za petak i opet su mi samo rekli uputnicu da donesem, pa su me danas ponovo zvali i rekli kako je došlo do sitnice i da moram da im platim operaciju 1.800 evra da mogu ne prelazite preko preporuke! Prvo, uzeli su mi novac za anesteziologa i ultrazvuk, drugo, dok nađem drugo mesto za operaciju, nalazi će ostariti, i treće, prevarili su me. Proverio sam, još uvek imaju ugovor preko Fonda i ne treba da plaćamo operaciju. Pošto je ovo patetična prevara, neću im dozvoliti tek tako. Ako u grupi postoji neko pravno lice, javite mi – napisao je S.L.

Ostatak priče pročitajte na portalu Aloonline.ba

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading