LETOVANJE U SRBIJI! Za jedan dan više od 60.000 prijava za vaučere
Alo

Za samo jedan dan od kada je Vlada Srbije opredelila novih 300.000 vaučera za subvencionisani smeštaj za odmor u Srbiji, primljeno je 61.168 prijava građana, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ministarka Tatjana Matić pozdravila je ovakav odziv građana.

- Očekujem da će vaučeri biti podeljeni u rekordnom roku, pa savetujem svima koji žele da provedu odmor u Srbiji da požure. Letujući u Srbiji povećavamo turistički promet, kao i prateće uslužne i privredne delatnosti i tako doprinosimo ekonomskom rastu naše zemlje - izjavila je ministarka Matić.

Čitaoci pišu - ALO! pita ministarku za vas

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić odgovorila je na pitanja čitalaca Alo! o vaučerima i razjasnila nekoliko nedoumica.

LETOVANJE U SRBIJI! Za jedan dan više od 60.000 prijava za vaučere

Alo

 

Ako je rok da se iskoristi vaučer 30 dana, a svakako pre 30. oktobra, da li neko ko je rezervisao odmor u septembru može sad da se prijavi i plati, a da ide na odmor tek za dva meseca?

- Rok između podnošenja prijave i dobijanja vaučera je mesec dana. To znači da ukoliko se neko prijavi 1. jula, prvi datum kada može da koristi vaučer je 1. avgust, a poslednji dan za korišćenje vaučera je 31. oktobar. Tako da neko ko je rezervisao odmor u septembru sada može, i svakako treba, da se prijavi.

Ako sam dobio vaučer od 5.000 dinara i platio odmor, da li dobijam razliku u novcu ili...?

- Građani koji su već dobili i iskoristili vaučer od 5.000 dinara ne dobijaju razliku u novcu, već mogu opet da se prijave i ovog puta dobijaju vaučer od 10.000 dinara. Procedura je ista kao i za podnošenje prijava prvi put, s tim što sada vaučer mogu koristiti i za smeštaj, uz uslugu doručka, odnosno polupansiona i pansiona. Takođe, mogu se prijaviti kod istog ili kod novog ugostitelja. Preporučuje se da prethodno provere da li ima raspoloživih mesta.

Ako imate još neke nedoumice oko vaučera, pišite nam na drustvo@alo.rs, a mi ćemo pokušati da saznamo odgovore u što kraćem roku.

Do juče ujutru je najviše bilo prijavljenih penzionera - 34.674, zatim zaposlenih - 17.734, nezaposlenih - 6.457 i studenata sa 1.337 prijava.

Kako se prijaviti

Kako bi se prijavili, građani treba da podnesu popunjenu prijavu za dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje ugostiteljskih usluga u ugostiteljskim objektima u 2022. godini koju će dobiti na šalteru pošte i prilože potrebnu dokumentaciju. Građani su dužni da na prijavi i potvrdi dobijenoj od šalterskog službenika provere tačnost podataka koji se odnose na lične podatke (ime, prezime, JMBG, adresa za dostavu vaučera), kao i naziv ugostiteljskog objekta koji su rezervisali.

Počela prijava građana za vaučere od 10.000 dinara

Građani koji su već ostvarili pravo na vaučer od 5.000 dinara, od srede 29. juna se prijavljuju za dodatni vaučer u vrednosti od 10.000 dinara za odmor u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Vaučeri od 10.000 dinara se koriste, pored usluge smeštaja, i za uslugu smeštaja uz uslugu doručka, polupansiona i pansiona.

Rok za korišćenje vaučera u iznosu od 10.000 dinara je 31. oktobar 2022. godine.

Potencijalni korisnici se mogu prijaviti isključivo na šalterima JP „Pošta Srbije“ na celoj teritoriji Republike Srbije najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana.

Šta može a šta ne može

Vaučeri od 5.000 dinara se koriste samo za uslugu smeštaja; vaučeri od 10.000 dinara se koriste, pored usluge smeštaja, i za uslugu smeštaja uz uslugu doručka, polupansiona i pansiona. Vaučerom se ne mogu posebno plaćati usluge pića, zdravstvene i druge usluge, boravišna taksa i dr.

Rok za korišćenje vaučera u iznosu od 5.000 dinara je 20. novembar 2022, a rok za korišćenje vaučera u iznosu od 10.000 dinara je 31. oktobar 2022. godine.

Vaučer se može koristiti samo na teritoriji Srbije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading