SLUČAJ SLOMLJENOG VRATA JOŠ BEZ EPILOGA Za smrt pacijenta kod kostolomca kazna do 12 godina zatvora
Alo

Govoreći o tragičnom slučaju koji se odigrao na privatnoj klinici „Balans medika“ na kojoj je Milan Đurić zadobio smrtne povrede, jedan od naših najcenjenijih kiropraktičara dr Vladan Jovićević zamolio je da se zaustavi „lov na veštice“ kada su u pitanju svi oni koji savesno i stručno obavljaju ovakve zahvate.

- Molim vas da se zaustavi hajka na kiropraktiku kao metodu i da se zaustavi hajka na edukovane kiropraktičare, jer to nisu ubice, niti ljudi čije metode moraju da vas koštaju života i zdravlja. Uostalom, nesrećni Đurić i nije otišao kod kiropraktičara. Ta klinika se bavi alternativnim pristupima. Ceo lov na veštice koji je pokrenut ne sme da se odnosi na kiropraktiku. Uostalom, doktor Slaviša Đurđević koji je vršio intervenciju kod pacijenta Đurića nije kiropraktičar ,već fizijatar - istakao je dr Vladan Jovićević u emisiji „Novo jutro“ na TV Pink.

Profesor doktor Miljko Ristić je čak rekao da je gotovo nemoguće rukom slomiti pršljen čoveku.

- Ovaj slučaj je povod da se nešto uradi da do ovakvih tragedija ne dolazi. Pacijenti moraju da se upozore da i najmanje operacije mogu da imaju posledice.

SLUČAJ SLOMLJENOG VRATA JOŠ BEZ EPILOGA Za smrt pacijenta kod kostolomca kazna do 12 godina zatvora

Alo

 

Advokat Nebojša Perović je objasnio da je ako se utvrdi da je došlo do neadekvatnog tretmana u lečenju zaprećena kazna zatvora do tri godine.

- Ukoliko je je došlo do teškog narušavanja zdravlja, onda je kazna od jedne do osam godina, a ukoliko lice premine, kazna ide i do 12 godina zatvora - objasnio je on. 

Inače, „Večernje novosti“ su objavile izjavu prof. dr Slaviše Đurića koji je rekao: „Nisam nameštao atlas nesrećnom Đuriću, a trpim neviđeni linč.“

Vrata „Balans medike“, na kojima piše „firma od poverenja“ i juče su bila zatvorena.

Obdukcija tela Milana Đurića je završena, ali se čeka na još neke analize koje će utvrditi da li je primenjena terapija bila adekvatna ili će se sve okarakterisati kao krivično delo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading