KRALJICA SVIH BANJA Šta sve čeka posetioce Vrnjačke Banje otkriva za Alo! predsednik te opštine Boban Đurović
Foto: Alo/Foto: ALO/Aleksandar Nalbantjan

Vrnjačka Banja, kraljica srpskih banja, kako je mnogi nazivaju, s pravom nosi ovaj epitet, a potencijalnim gostima i budućim turistima predstavila se na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Hala 4, po tradiciji, mesto je turističke ponude Srbije, a najposećeniji štand bio je upravo štand Vrnjačke Banje. Srpska lepotica svake godine privlači sve veći broj turista, a ove godine turistička organizacija obećava niz atrakcija, kako za stare tako i za nove posetioce.

- Vrnjačka Banja sa svojim potencijalima dominira na ovom sajmu sa velikim brojem ponuđača i više od 20 hotelijera koji učestvuju na toj manifestaciji, tu je vodeća bolnica, kao i atrakcije koje je opština napravila. Ovu godinu dočekali smo sa najvećim akva-parkom u Srbiji sa pet hektara vodenih površina, panoramskim točkom, najdužim tunelom kod Crkvenog brda, sređenim zelenim površinama, novim hotelima sa spa centrima, ali i sa početkom izgradnje gondole koja će povezivati centar Vrnjačke Banje sa najvišim vrhom planine Goč - predstavio je čitaocima Alo! ponudu Vrnjačke Banje predsednik te opštine Boban Đurović.

KRALJICA SVIH BANJA Šta sve čeka posetioce Vrnjačke Banje otkriva za Alo! predsednik te opštine Boban Đurović

Foto: ALO/Aleksandar Nalbantjan

 

Kako je takođe naveo, Vrnjačka Banja već dugo ima najbolju ponudu zdravstvenog, rekreativnog ali i manifestacionog turizma razrađenog do te mere da u tom turističkom mestu danas starosna kategorija gostiju ne postoji, jer je posećuju svi, od porodičnih ljudi, preko mladih koji imaju drugačiji tempo života, vole i da imaju gde da odu u provod, pa sve do najstarijih koji imaju svoje kutke na izvorištima, parkovima i hotelima koji su koncipirani baš po njihovoj meri.

Širok je spektar ulaganja u infrastrukturu, ali i manifestacije koje su poslednjih godina dobile na značaju. Uspeh Vrnjačke Banje pohvalio je javno i predsednik Aleksandar Vučić rekavši da je opravdala svaku investiciju.

KRALJICA SVIH BANJA Šta sve čeka posetioce Vrnjačke Banje otkriva za Alo! predsednik te opštine Boban Đurović

Foto: ALO/Aleksandar Nalbantjan

 

Kako se ova turistička destinacija nalazi i na mapi trase budućeg Moravskog koridora, postaje nezaobilazna stanica za sve turiste koji putuju prema Makedoniji, Grčkoj, Turskoj i južnim destinacijama. Turistima kojima je Vrnjačka Banja željena destinacija, od aerodroma „Nikola Tesla“, Moravskim koridorom, biće potrebno sat i po vremena da stignu do nje.

I direktor Turističke organizacije Ivan Trifunović ističe da se Banja priprema za novi skok i lestvicu više, ali i da ponudu prilagođavaju kako domaćim tako i inostranim gostima.

- Imamo leto prepuno događaja. Tokom „100 dana u Vrnjačkoj Banji“ noseće manifestacije su Love Fest, Karneval, kao i Festival filmskog scenarija koji svake godine ugosti više od 300 eminentnih glumaca. Ono što je novitet je da već 16. marta otvaramo sezonu na otvorenom sa memorijalom posvećenim Danilu Bati Stojkoviću, a zatim slede uskršnji i prvomajski program - kazao je Trifunović.

Kako je dodatno napomenuo, važno je spomenuti da će u Vrnjačkoj Banji postojati široka lepeza mogućnosti pronalaženja povoljnih aranžmana kroz brojne akcije i rani buking, tako da svaki turista može da pronađe smeštaj u skladu sa svojim mogućnostima.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading