Šapić: Jeftinije dnevne karte, još 1.000 kontrolora - Cena pada sa 200 na 120 dinara
Foto: Alo/Foto: Alo!

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da će cena dnevne karte u gradskom prevozu pojeftiniti i da će, umesto najavljenih 200 dinara, biti 120 dinara.

- Imali smo veliko skidanje cene karata, sada je samo 1.000 dinara karta za sedam dana. Da bismo proporcionalno skinuli sve cene do kraja, danas su mi javili da za ovu sa 200 idemo na 120 dinara - rekao je Šapić, i dodao da će novi sistem naplate u javnom gradskom prevozu biti „daleko jednostavniji, jeftiniji i efikasniji“.

- Radimo paralelno na više nivoa. Režemo troškove u GSP-u, dok ćemo potpuni uvid u stanje stvari imati kada preuzmemo sistem koji sada kontroliše privatnik. Sadašnji sistem se pokazao po svim aspektima nefunkcionalan, neisplativ i loš po Grad. Od uvođenja novog sistema naplata je opala za tri milijarde dinara, odnosno 25 miliona evra na godišnjem nivou - istakao je Šapić.

Šapić je naveo i da će građani Beograda stariji od 65 godina moći da izvade doživotnu kartu za javni gradski prevoz i podsetio da su do sada to morali da rade jednom godišnje, uz čekanje u redu, dodajući da će im postojeće karte važiti do kraja godine.

Prema njegovim rečima, građani će u početku kupovati karte preko SMS-a, kao i na nekoliko prodajnih objekata u prestonici, dok će tokom leta ta prodaja zaživeti na beogradskim kioscima i putem aplikacije.

-  Kontrola karata biće jednostavnija, jer će to od sada raditi komunalni milicioneri – „beli“, a koji su i do sad morali da učestvuju u tom procesu. Grad Beograd je raspisao prijem za novih 200 i dodatni zahtev Vladi Srbije za prijem novih 1.000 „belih“, dok ćemo svim kontrolorima koji sada rade ponuditi da uđu taj novi sistem, uz adekvatnu obuku i ispunjenje određenih uslova - naveo je Šapić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading