POSLE SUNČANOG VIKENDA DRASTIČNA PROMENA Danas u celoj Srbiji pravo jesenje vreme, ovo je detaljna prognoza do kraja nedelje
Alo

Protekli vikend je bio sunčan, a jučerašnji dan doneo je i letnjih 28 stepeni. Međutim od jutros vreme više liči na pravo jesenje.

Naoblačenje sa kišom i pljuskovima koje je tokom noći zahvatilo Vojvodinu, tokom jutra se proširilo na celu severnu Srbiju.

U ovom času kiša sa pljuskovima pada širom Vojvodine, u Mačvi, u Beogradu, u Šumadiji, Pomoravlju, Podunavlju i u Braničevskom okrugu, a ovaj sistem premešta se dalje prema istoku i jugoistoku. Inače, ovaj sistem je posledica prodora hladnog fronta, uz pad temperature, navodi meteorolog Đorđe Đurić.

Istovremeno, u ostalim predelima Srbije je i dalje suvo, ali i toplo, jer se prodor hladnog fronta očekuje kasnije tokom dana.

Trenutne temperature u Srbiji kreću se od 8 stepeni u Vojvodini do 18 na jugoistoku Srbije.

Tokom dana hladni front nastaviće put prema ostalim predelima Srbije, uz kišu i pljuskove sa grmljavinom, dok će u Vojvodini padavine prestati, uz delimično razvedravanje, pa će posle podne biti pretežno sunčano.

Hladni front usloviće i pojačan severozapadni vetar, ali i prodor svežije vazdušne mase sa severa, pa će maksimalna temperatura i danas biti niža u odnosu na vikend.

Maksimalna temperatura biće danas od 18 do 24 stepena, u Beogradu do 20.

Kasnije posle podne kiša će prestati i u ostalim predelima Srbije, izuzev na jugu Srbije.

Kiša u Beogradu padaće samo tokom prepodneva, dok se posle podne očekuje suvo, uz razvedravanje, ali uz pojačan severozapadni vetar.

U saobraćaju se preporučuje povećan oprez i da se vožnja prilagodi uslovima u saobraćaju, jer su zbog kiše putevi veoma mokri i klizavi, ponegde i uz veće zadržavanje vode.

Vreme narednih dana

U većem delu Srbije u utorak i sredu biće suvo, uz pojačanje jugoistočnog vetra.

Od četvrtka do kraja sedmice Srbija će biti pod snažnim uticajem ciklona sa Jadranskog mora, pa se očekuju kiša i pljuskovi sa grmljavinom, a biće uslova i za obilnije padavine. Duvaće i veoma jaka košava, a povremeno se očekuju i olujni udari, dok će temperatura biti znatno niža od proseka za maj.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading