oluja
Foto: Printscreen

Dečak je nastradao u petak uveče u Novom Sadu kada je krenuo da obiđe tetku koja živi nedaleko od njegove kuće u prizemlju zgrade. Kako navodi očevidac nemilog događaja, scene su bile jezive.

- Nedugo posle nevremena videli smo da je dete prošlo s psom kroz ulicu, da je protrčalo kao da se igralo. U jednom momentu je prišao do prozora i čuo se jeziv vrisak. U životu to nisam čula, svi smo istrčali. I tetka njegova i komšije - ispričala je komšinica neposredno nakon tragedije.

Kako je dodala, iako su prisutni odmah pozvali Hitnu pomoć, nije bilo spasa.

- On je ležao pored gasovoda koji je varničio od struje. Moj muž je uzeo lopatu i pokušao da ga odvoji od struje. Komšija koji je nekoliko kuća dalje je električar, on je brzo ugasio dovod struje da bismo mogli prići. A kad smo prišli, uneli smo ga u prolaz od zgrade, pokušali smo da ga reanimiramo. Hitna je došla za nekoliko minuta, bili su tu sat vremena. Sve su pokušali - opisala je uplakana žena, i dodala:

- Došla je rodbina. Bilo je strašno. A pas... on je dotrčao i legao preko njega nepomičnog. Strašno.

Hitna obdukcija

Lekari Hitne pomoći su u 21.45 konstatovali smrt dečaka J. V. (12), a naređena je hitna obdukcija. Nezvanično, uzrok smrti je strujni udar, jer je dečak ili zgazio u baru u kojoj su bili kablovi ili se oslonio na strujno sanduče koje je bilo pod naponom.

Neutešna majka Valentina ne može da se pomiri da njenog sina više nema, kaže da stalno gleda u vrata u nadi da će se njen sin pojaviti.

Čitav događaj su joj opisale komšije, jer je dečak bio kod drugara tokom oluje. Kako su njoj objasnili, mali J. se naslonio na strujno sanduče na zgradi koje je bilo pod naponom, što nije smelo da bude.

- Dete mi je udarila struja od 220 volti. To još nije zvanično potvrđeno i čekamo da nam se javi neko od nadležnih i da dobijemo pravu i tačnu informaciju. Verovatno je to zbog iskrivljene bandere koja se nalazi preko puta kuće a koju je oštetila oluja. Šta god da se desilo, nema više našeg J. i ne znam šta ćemo - priča plačući neutešna majka.

 Još dve tragedije

I muškarac B. Ž. (65) stradao je u petak u Bačkoj Palanci kada je pokušao da skloni strujne kablove koji su pali na njegovu kapiju.

To je potvrdio i predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica, koji je objasnio da je nesrećni čovek uzeo kablove golom rukom, zbog čega je doživeo strujni udar i poginuo na licu mesta. Šušnica je apelovao na građane da ne diraju strujne kablove i da ne uklanjaju oborena stabla sami.

U ovom gradiću mnogi domovi su ostali bez struje, a stanovnici su kroz prozore gledali krovove kuća kako lete pored njihovih prozora.

„Sve je tutnjalo, leteli su krovovi, crepovi, drveće je padalo, s bebom sam se sakrila ispod stola i čekala da prođe“, napisala je jedna mlada mama iz Bačke Palanke na Fejsbuku.

Žena Lj. N. (80) poginula u noći petak na subotu oko 00.25 sati u Kovačici u požaru koji je izbio nakon što je grom udario u drvo, rečeno je u Policijskoj upravi Pančevo. Kako navode, grom je udario u drvo pored kuće i požar se preneo na kuću.

Žena je pokušala da ugasi požar, ali se nagutala ugljen-monoksida, a lekarske ekipe mogle su samo da konstatuju njenu smrt.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading