POVREĐENI DEČAK IMA KOPČE NA GLAVI Direktorka: Čeka se izveštaj iz Trsta, nemamo potvrdu da su bili Albanci
Foto: Printscreen/TV Zvezda

Kako je za Alo! ispričala direktorka ove škole Ana Gajić, za problem je saznala iste večeri, kada ju je u 1.30 posle ponoći pozvao odeljenski starešina i rekao da je jedno dete dobilo udarac flašom u glavu.

- Naime, devojčice, naše učenice, bile su na plaži sa grupom dečaka iz Politehničke škole. Družili su se, smejali. Do njih je došla grupa mladića, za sada nepoznatog identiteta, koji su krenuli čarku sa dečacima. Ta čarka je prerasla u gurkanje i devojčice su se uplašile i krenule su brzo ka hotelu. Drugi učenici su čuli buku i sišli su ispred hotela, da dočekaju drugarice – ispričala je Gajićeva i dodala da se ispred hotela nastavila problematična situacija, jer su ti mladići krenuli za našim učenicima ka hotelu.

Ana Gajić direktorka Zubotehničke škole

printsrkin/jutjub

 

- Krenulo je tada od strane tih nepoznatih lica bacanje flaša na beogradske đake i jednog dečaka je pogodila flaša u glavu i on je povređen. Sve se raščistilo, pozvana je policija, hitna pomoć, dečak je prihvaćen i sanirana mu je rana. Na sreću, rečeno je da je u pitanju lakša povreda, ali da se u narednih par sati povede računa o njegovom stanju, za slučaj da mu bude muka, da se ne oseća dobro, da se reaguje – objasnila je.

Kako je dodala, on se osećao dobro i nastavio je druženje sa ostalima učenicima:

- Sve vreme sam se čula sa njegovom majkom, njoj je bilo najbitnije da se čula i videla sa njim preko video-poziva, da je videla da je dobro i da su sve vreme bili u kontaktu. Oni su stigli sinoć oko 22h, dečak se oseća dobro, a i on i ostala deca su sa ekskurzije poneli najlepše uspomene, maltene da su na taj incident i zaboravili i žao im je samo što ekskurzija nije duže trajala.

Ne znamo da li su Albanci

Povodom tvrdnji da su momci koji su izazvali sukob albanske nacionalnosti, Gajićeva je rekla da ne može da komentariše, jer nema potvrde takvih informacija.

- Mi nemamo izveštaj od italijanske policije, oni nisu ništa napismeno dali nastavnicima koji su bili prisutni. Mene su zvali iz konzulata iz Trsta, i potvrdili će oni zvati i tražiti pismeni izveštaj policije, jer su za sada dobili samo usmeno obaveštenje – ispričala je ona.

Na redu je potez našeg MUP-a, koji će stupiti u kontakt sa italijanskom policijom, kako bi situacija bila razjašnjena.

Što se tiče obeštećenja i nadoknade štete za pretrpljeni stres i povrede, direktorka kaže da su naša deca osigurana, tako da će taj deo procesa teći po našoj proceduri.

- Najbitnije je da su se oni svi dobro vratili i da se sada osećaju dobro - zaključila je Ana Gajić.

Bezbedni su i hotel i grad

Kako je za Alo! rekla direktorka Zubotehničke škole, netačne su informacije da put nije dobro organizovan iz ugla bezbednosti.

- Moram da odreagujem i na informacije koje je jedan roditelj pružio, da je put bio nebezbedan, pa da se zbog toga desio incident. Na ovu ekskurziju su išla i druga odeljenja, i druge škole, mi smo pripremili i decu i roditelje, oni su se uglavnom dobro ponašali i nije bilo drugih problema. To su mesto i hotel u koji deca tradicionalno idu u okviru ekskurzije u četvrtom razredu, blizu je Venecija, blizu su te plaže na koje učenici odlaze, tako da su apsolutno proverena i bezbedna mesta na kojima su bili - istakla je ona.

BONUS VIDEO: 

 

@alo_portal Asis Barajli, vulkanizer iz Nepala dosao u Srbiju da radi ☺️ #alodnevnenovine #alonovine #aloonline #stranac #posao #fypシ #fypシ゚viral ♬ Drippy - Boxwork

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading