Sneg
Foto: Tanjug/BRANKO LUKIĆ (STR)

Na auto-putu "Miloš Veliki" vozače očekuju pravi zimski uslovi koji donose otežanu vožnju sa mogućim povremeno kraćim zastojima uz obaveznu upotrebu zimskih guma, ali i lanaca na pojedinim deonicama.

Prema informacijama zimske službe JP Putevi Srbije zbog snega, leda i snežnih nanosa uvedena je zabrana saobraćaja kamionima sa prikolicom i šleperima na pojedini putevima II i III prioriteta u planinskim predelima. Ukoliko je putovanje neodložno, preporučujemo puteve (I i II A reda) koji spadaju u prvi prioritet čišćenja i održavanja u zimskim uslovima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

U Bjeluši, na teritoriji opštine Arilje, jutros se merilo 36 centimetara (cm) snega. Prethodne noći je na jugozapadu Srbije i regionu malo istočnije od Kopaonika padao sneg ekstremnog intenziteta. Centralni pojas Srbije je dobio između 40 i 70 l/m² padavina tokom prva 24 h dejstva ovog ciklona. Snežni pokrivač će nastaviti da raste i preći pola metra u brdskim i planinskim područjima. Na jugoistoku Srbije snežno nevreme ovog popodneva.

Snežna mećava u brdskim i planinskim predelima. Na jugoistoku i jugu Srbije obilan sneg koji će se spustiti i u niže krajeve ali bez veće akumulacije. U predelima iznad 500 m će pasti pola metra snega. U Sremu i na zapadu Srbije ima slabijih pljuskova krupe i snega. 

U Sjenici proglašena vanredna situacija zbog snega

Usled jakih snežnih padavina na teritoriji opštine Sjenica proglašena je vanredna situacija.

- Sneg u Sjenici pada gotovo 24 časa, od dva sata jutros mi smo na terenu i za sada on nije napravio veće probleme na putevima prvog reda. Od Sjenice ka Novom Pazaru i Ivanjici, trenutno ima oko pet centimetara snega na kolovozu i svi pravci su prohodni - rekao je Senko Ibrović iz putarske firme "Novi Pazar put".

On je objasnio da je kritična tačka tokom ovih snežnih padavina saobraćajnica koja spaja Novi Pazar i Sjenicu, Duga Poljana. Međutim, za sada je situacija pod kotrolom. Nema jakog vetra što putarima olakšava čišćenje.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je danas da su na putevima prvog pioriteta održavanja kolovozi vlažni u nižim predelima, a da snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara, na teritoriji Ivanjice, Sjenice, Kruševca, Novog Pazara, Užica, Valjeva i Zaječara.

Prema izveštaju Štaba zimske službe, od 13:.50, snega do pet cm ima i na području na administrativnoj liniji AP Kosovo i Metohija (Brnjak), na granici sa Rumunijom u Kladovu, Negotinu, Zaječaru, kao i na graničnom prelazu Vrška Čuka sa Bugarskom, zbog čega se preporučuje oprezna vožnja.

Do pet cm snega ima i na Divčibarima i Kopaniku, u Novoj Varoši, Tutinu, Jošaničkoj Banji, Trsteniku, na graničnom prelazu sa BiH (granični prelaz Kotroman), kao i na državnoj granici sa Crnom Gorom (granični prelaz Gostun).

BONUS VIDEO

@alo_portal PREDSEDNIK VUČIĆ NA SVEČANOM OTVARANJU PROKOPA ZA ALO! Verujem da ćemo sa komšijama iz Bugarske sve rešiti! #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #foryou #fyp #prokop #viral #aleksandarvucic ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading