OBEZBEDITE SE NA VREME! Pogledajte kako prodavnice, pijace i tržni centri rade za praznike i gde će parking biti besplatan
Foto: Shutterstock

U nedelju, 31. decembra većina prodavnica rade skraćeno radno vreme, do 18 časova, a isto važi i za Badnji dan, 6. januar. Međutim i tu ima izuzetaka.

Sledi pregled radnog vremena pošte, trgovinskih lanaca, tržnih centara i pijaca tokom predstojećih praznika, kao i - parking servisa.

Pošta

- Na državni praznik – Nova godina, 1. i 2. januara, i na verski praznik Božić, 7. januara 2024. godine, radiće dežurne pošte. Svih dana praznika Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu i pošte na graničnim prelazima Batrovci, Horgoš i Čukarka i administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, radiće non-stop - saopštila je Pošta Srbije.

U ponedeljak 1. januara i u nedelju 7. januara, u Beogradu dežuraće Glavna pošta, pošta u Bulevaru Vudroa Vilsona bb ("Zimska bajka") i pošta na aerodromu Nikola Tesla. Izuzev pošte na graničnom prelazu Sremska Rača, radiće pošte na svim administrativnim i graničnim prelazima.

U utorak 2. januara, biće otvorene 64 pošte u celoj zemlji, u Beogradu i svim većim gradovima i turističkim centrima.

Spisak svih pošta koje će raditi tokom predstojećih praznika, sa radnim vremenima, pogledajte ovde.

Radno vreme trgovinskih i zanatskih radnji

U skladu sa gradskom odlukom, radno vreme trgovinskih i zanatskih radnji je detaljno regulisano za vreme novogodišnjih i božićnih praznika na teritoriji Beograda, sa posebnim rasporedom za dežurne prodajne objekte nespecijalizovanih trgovinskih formata.

- 31. decembra, dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr), moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati;

- 1. januara 2024. godine (Nova godina, ponedeljak), dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni;

- 2. januara, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati;

- 6. januara (Badnji dan, subota), dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr), moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati;

- 7. januara (Božić, nedelja), dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni.

Na dan državnog i drugog praznika (1, 2. i 7. januar 2024. godine) nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo, pretežno neprehrambenog asortimana, i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni.

Tržni centri

Tržni centri, isto kao supermarketi – neće raditi prvog dana Nove godine - 1. januara, i na Božić, 7. januara.

Poslednjeg dana ove godine, u subotu, 31. decembra tržni centri radiće od 10 do 18 časova, a ovo skraćeno radno vreme važi i na Badnji dan, 6. januara.

Ostalih dana tržni centri radiće po redovnom radnom vremenu.

Bioskopi

Bioskopi u tržnim centrima imaće takođe izmenjeno radno vreme – skraćeno za 31. decembar i 6. januar, uglavnom do 16 časova, dok će ostalim danima raditi do 23 časa.

Većina bioskopa radiće 1. i 7. januara.

Pijace

Zelene pijace 31. decembra radiće uobičajeno, od 6 do 19 časova, dok 1. i 7. januara neće raditi.

Otvoreni tržni centar Miljakovac – Beogradski buvljak, 1. i 7. januara neće raditi, dok će 2. januara ova pijaca raditi od 6 do 14 časova. Pijaca "Dušanovac” – prodaja iz vozila neće se vršiti 31. decembra, kao ni 1. i 6. januara, dok će 7. januara ova pijaca raditi uobičajeno, od 6 do 19 časova. 

Pijaca „Palilula” 31. decembra radiće od 7 do 20 časova, dok 1. i 7. januara neće raditi. Ova pijaca će 2. januara raditi od 6 do 14 časova, a 6. januara od 7 do 18 časova.

JKP "Tržnica“ u Novom Sadu saopštila je da 1. januara 2024. godine novosadske pijace ne rade, a da će 2. i 7. januara 2024. godine sve novosadske pijace raditi od 6.00 do 14.00 časova (radno vreme kao nedeljom).

- Novosadske pijace ne rade samo jedan dan u godini i to 1. januara - navodi se u saopštenju ovog JKP.

Besplatno parkiranje tokom praznika

JKP "Parking servis" Beograd obavestio je korisnike svojih usluga da neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada tokom novogodišnjih i božićnih praznika, 1, 2. i 7. januara 2024. godine. Novi Sad će takođe imati besplatno parkiranje tokom praznika, 1. i 2. januara, kao i na dan Božića, 7. januara. 

Za vreme praznika, u saradnji sa saobraćajnom policijom, dežuraće ekipa „pauk” službe, navodi se u saopštenju ovog JKP.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading