Milan Bandić
Screenshot/YT/24sata
Milan Bandić

Screenshot/YT/24sata

Milan Bandić, Foto: Screenshot/YT/24sata

Marić, koji je voditelj "Jutarnjeg programa" na televiziji "Happy", sa setom je govorio o prijateljstvu koje je imao sa Bandićem.

- On je neobična figura. Bio sam nekoliko puta u društvu sa njim, jedanput sam putuvao u jednoj delegeaciji koju je vodio Dragan Marković Palma. Njemu se jako dopadao Milan Bandić jer je čuo da je neposredan. Iako su napadali Palmu, direktan prenos, maltene 'Arkanov šef' dolazi u Zagreb. Međutim, Bandić je za njega rekao da mu je prijatelj - rekao je Marić.

Voditelj je potom otkrio i nepoznate detalje o tome da je Bandić jako puno veoleo Beograd.

- Čak je dolazio sa prijateljima. Čak je dolazio iz Zagreba da bi ručao, večerao u kafani uz muziku. Ali, najviše je voleo da dolazi leti, na Drinu, na rafting na Tari. I on je splavario rekama i to je za njega bilo najveće zadovoljstvo - kazao je Marić.

Zatim je Marić i ispričao jednu zanimljivu anegdotu koja se dogodila u blizini Zagreba.

- Dok sam večerao sa prijateljima u jednom restoranu u blizini Zagreba, pojavio se Bandić sa flašom rakije i rekao 'ovo je najbolja srpska rakija, stara 12 godina'. Ja sam mu na to rekao 'Milane, mogao si nešto drugo doneti da nas poslužiš', na šta mi je on rekao da nas puno poštuje - rekao je Marić i dodao da mu je tada Bandić rekao: "mi Hrvati se hvalimo, ali nikada nećemo napraviti rakiju kao vi". 

Marić je na kraju zaključio da je Bandić bio jako neobična figura koja je u 6 mandata obavljao funkciju gradonačelnika Zagreba koji je toliko voleo našu prestonicu da sve što je video u njoj, želeo je da izgradi u glavnom gradu Hrvatske. 

Njegov poslednji projekat je bio "Zagreb na vodi".

Pročitajte još: