Beograd, Tašmajdan
Alo!/Masanori Jošida
Beograd, Tašmajdan

Alo!/Masanori Jošida

Beograd, Tašmajdan, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Sekretarijat za sport i omladinu i narednoj godini nastavlja sa realizacijom besplatnih programa u oblasti sporta za učenike osnovnih i srednjih škola u Beogradu, koji počinju 1. februara i traju do 29. februara.

Svi zainteresovani beogradski učenici uzrasta od 7 do 18 godina moći će u zimskim danima svoje slobodno vreme da provedu u sportskim centrima, gde im se pruža mogućnost da nauče da klizaju ili plivaju, a onima koji su već savladali te veštine da uživaju u ovim sportovima.

Zainteresovani učenici moći će da učestvuju u zimskim kampovima sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim programima i kreativnim radionicama, najavljeno je iz Sekretarijata za sport i omladinu.

Cilj besplatnih programa je da se svoj deci bez obzira na materijalni status omogući bavljenje sportom, sticanje zdravih životnih navika i promena načina života, a i ovog raspusta Sekretarijat za sport i omladinu podeliće određeni broj vaučera i za decu bez roditeljskog staranja.

Sportsko-rekreativni programi biće realizovani u sportskim centrima u Beogradu i u Zavodu za sport i medicinu sporta.

Obuku plivanja i usavršavanje tehnika plivanja organizovaće dvadeset sportskih klubova, dok će rekreativno klizanje organizovati sportski centri "Olimp-Zvezdara", "Ada Ciganlija" i Sportski centar "Tašmajdan".

Plivanje

Shutterstock

Plivanje, Foto: Shutterstock

Zimski kampovi sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim i kreativnim programom organizuju Gradski centar za fizičku kulturu, Sportsko rekreativni centar "Pionirski grad", Javno preduzeće za obavljanje poslova iz oblasti sporta i rekreacije Surčin, Ustanova sportski centar Voždovac, Javno preduzeće sportski centar "Olimp-Zvezdara", Ustanova za vršenje javne službe u oblasti fizičke kulture Sportski centar "Ljubomir Ivanović Gedža", Turističko sportska organizacija Čukarica, Javno preduzeće sportsko kulturni centar Obrenovac, Privredno društvo Mirko Sandić d.o.o. Beograd - Vračar, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije i Ustanova "Voždovački centar Šumice".

Sportovi koji će biti obuhvaćeni sportskim kampovima su košarka, odbojka, rukomet, fudbal, atletika, džudo, karate, rvanje, kik boks, realni aikido, tekvondo, ritmička gimnastika, ples, stoni tenis, streličarstvo, pikado, šah, fitnes i aerobik za decu, skakanje sa male trambuline i još zabavno rekreativnih radionica.

Sportsko-rekreativne programe za učenike sa invaliditetom sa raznovrsnim sportsko rekreativnim sadržajima organizuju plivački klub za osobe sa invaliditetom "Svimbo" kao i Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda.

Za sve sportske programe preporučuje se da se zainteresovani učenici prijave organizatoru programa pre početka programa jer je broj mesta ograničen, a učenici koji koriste sportske objekte u obavezi su da imaju neophodnu sportsku opremu.

Najvažnije informacije o programima koje sufinasira grad Beograd objavljene su na zvaničnom sajtu grada Beograda do kraja januara www.beograd.rs i na instagram profilu @sportiomladinabeograd.