CarGo
CarGo/Sneak
CarGo

CarGo/Sneak

CarGo, Foto: CarGo/Sneak

Nakon što je kompanija CarGo donirala novac za kupovinu zemljišta, projektu izgradnje danas se pridružio i CarGo Batler i najavio da će deo prihoda donirati za izgradnju Kampa. Vrednost radova u prvoj investicionoj fazi je 100 hiljada evra.

“Srce mi je puno što će se nakon današnjeg potpisivanja ugovora nastaviti radovi i zaokruživanje celog kompleksa. Hilandar ostaje kuća humanosti, a CarGo njen noseći stub“, rekao je predsednik Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić nakon potpisivanja ugovora sa izvođačem radova.

Generalni direktor CarGo Batlera Nikola Aćimović rekao je da nakon doniranja obroka medicinskim radnicima u znak zahvalnosti na svemu što rade u borbi protiv virusa, nastavljaju sa misijom pomaganja, a prva akcija je to što će deo prihoda donirati za izgradnju „Kampa prijateljstva“.

CarGo

CarGo/Sneak

CarGo, Foto: CarGo/Sneak

„Želimo da srećno detinjstvo i odrastanje postane svakodnevica i normalnost za svako dete, bez obzira gde živi. Da deca iz ugroženih područja pamte svoje odrastanje po lepim trenucima, druženju, učenju, igranju. Verujemo da ćemo na ovaj način pomoći manastiru Hilandar da obezbedi još kvalitetnije i bolje smeštajne kapacitete za decu iz ugroženog područja koja će boraviti u Kampu“, kazao je Aćimović.

Poverenik Manastira Hilandar Miloš Stojković je rekao da će Kamp prijateljtstva imati šest objekata i da se očekuje da radovi budu završeni na jesen, čime će prva deca boraviti u Kampu već na zimu.

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić zahvalio je Udruženju CarGo što pomaže deci iz ugroženih područja i pozvao i ostala udruženja i kompanije da urade isto kako bi sva deca imala ravnopravnu mogućnost za srećnim detinjstvo.

CarGo

CarGo/Sneak

CarGo, Foto: CarGo/Sneak

Stojković je podsetio da je prijateljstvo između CarGo i Manastira Hilandar počelo pre dve godine podrškom tradicionalnom Kampu prijateljstva u kojoj je 400 dece slabijeg materijalnog statusa iz čitavog regiona prvi put boravilo u Beogradu, a da je vremenom ono postalo neraskidivo brojnim drugim humanim akcijama poput doniranja 1.300 novogodišnjih paketića deci u osnovnim školama u Medveđi, Preševu, Bujanovcu, u Hrvatskoj i na Kosovu i Metohiji.