Hana
Printscreen/ RTS
Hana

Printscreen/ RTS

Hana, Foto: Printscreen/ RTS

Hana Đorđević živi u Prokuplju gde je širom grada postavila oglase u kom nudi svoje usluge – za simboličnu sumu novca šeta pse sugrađanima. Međutim, sve što zaradi odmah troši, i to na druge životinje.

– Došla sam na ideju tako što sam pre dve godine razmišljala kako bih mogla da zaradim džeparac, da pomognem psima lutalicama i pala mi je ideja da spojim korisno i lepo i da počnem da šetam njih, samo što sam tada bila manja, nisam mogla da ih šetam.

Hana

Printscreen/ RTS

Foto: Printscreen/ RTS

Kaže da je ni malo nije strah da šeta i bude sa nepoznatim životinjama jer zna kako treba sa njima i jer ih voli.

– Ja se pasa ne bojim. Ili bih im dala granule, ili keks, ili bi mi vlasnik dao da ja njemu nešto dam ako ne želi da mu dam nešto moje, možda se plaši da ga ne otrujem, mada naravno, da neću da uradim.

Ali, ovako, svakog psa ću da pripitomim – priča ova devojčica koja i sama ima dva psa i dve mačke, ali i patučjastog zeca kao kućne ljubimce.

Hana

Printscreen/ RTS

Foto: Printscreen/ RTS

Njenu ideju da ovako pomogne napuštenim životinja prihvatili je podržala njena porodica. Ranije je novac koji je dobijala za užinu trošila da nahrani lutalice.

– Ima našu podršku, jer Hana to radi iz velike ljubavi prema životinjama. Pogotovo što je to iz humanih razloga, jer ona želi sve što skupi da kupi hranu za ove kuce i mace koje su bez doma. Inače, ima i kućne ljubimce – dve kuce, dve mace i patuljastog zeca – kaže Hanina baka.

Oni koji poznaju ovu devojčicu kažu kako znaju da su Hanini džepovi uvek su puni granula kada ide u školu ili u šetnju sa drugaricama, jer zna da na ulici uvek ima pasa lutalica koje je potrebno nahraniti, prenosi RTS.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Djoka

24.02.2021 20:42

Sada će se javiti neki inspektorčić i tražiti joj PDV i Akcizu.