DR MILENA ŠĆEKIĆ
printscreen
DR MILENA ŠĆEKIĆ

printscreen

Foto: printscreen

Podsetimo, incident se dogodio u liftu zgrade u kojoj žive dr Šćekić i studentkinja iz Irske. Dr Šćekić ju je zatekla u liftu i rekla joj da ga napusti zbog korone.

Nakon što joj je devojka rekla da se već vozila liftom s drugim ljudima i da ne razume zašto mora da iz njega izađe doktorka joj je na engleskom jeziku rekla: "You go out because corona is now. You go out! F**k you!" Nedugo potom u lift je ušla još jedna osoba, a izvređana devojka je doktorku upitala zašto sa njom nema problem.

Dr Šćekić joj je tada rekla: "With you I have a problem because you are a black krava." (Sa tobom imam problem jer si crna krava).

Kada se snimak pojavio u javnosti reagovala je i dr Milena Šćekić otvorenim pismom u kojem se izvinila za svoj postupak i poručila da je reagovala u afektu.

- Naime, kritični događaj je mene stavio u kontekst osobe koja mrzi ljude druge nacije ili boje kože, što nije tačno. Na nezakonito napravljenom snimku zabeležen je samo deo našeg celokupnog konflikta, i to onaj deo u kom sam ja u afektu izrekla neprimerene reči. Prethodne uvrede na moj račun od strane komšinice se nisu čule, jer nisu snimljene. Radilo se o internoj svađi dve osobe, a tom prilikom je i meni upućeno par uvreda koje su mi teško pale. Moguće je da sam tako izazvana izgovorila i neke neprimerene reči, bez razmišljanja - napisala je tada između ostalog u pismu dr Šćekić.