Mirsad Đerlek
printscreen
Mirsad Đerlek

printscreen

Mirsad Đerlek, Foto: printscreen

Veliki je pritisak na zdravstveni sistem zbog novog porasta broja obolelih od korona virusa i neophodne su oštrije mere pre svega kada je reč o okupljanju većeg broja ljudi, rekao je danas državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek.

- Svakodnevno se analizira svaka situacija i ja verujem u iskustvo i kredibilitet ljudi u Kriznom štabu i siguran sam da će doneti najbolju odluku - rekao je Đerlek za RTS.

Prema njegovim rečima, u Beogradu je alarmantna situcija, ali i u drugim gradovima.

- U Beogradu smo juče imali 3.600 pregleda u kovid ambulantama, prekjuče 4.000 a povećan je i broj prijema u odnosu na otpust iz bolnica. Očekujem da će ministar Lončar odlučiti o proširenju kapaciteta a to znači vraćanje nekih bolnica u kovid sistem - rekao je Đerlek.

Dodao je da je situacija pogoršana i u Vojvodini, Šapcu, Kragujevca i skoro svim delovima Srbije, ali je ocenio da će se uspeti u zaustavljanju daljeg širenje virusa.

- Ono što može da nas raduje jeste imunizacija koja protiče u najboljem redu. Dolazi nam još pola miliona vakcina kineskog proizvođača ''Sinofarm'', a u ponedeljak stiže i redovna isporuka ''Fajzera''. Zato je važno da širenje virusa ne zaustavi imunizaciju - istakao je Đerlek.

Prema njegovoj oceni, ako se zaustavi širenje virusa i nastavi vakcinacija, može se očekivati da do juna preko dva miliona građana primi obe doze vakcine.

Pročitajte još:

Komentari (1)

sale

05.03.2021 10:07

provaljeni ste strani placenici