Madicinske sestre, bolnica, korona
EPA
Madicinske sestre, bolnica, korona

EPA

Madicinske sestre, bolnica, korona, Foto: EPA

Broj kovid pacijenata u leskovačkoj bolnici opet raste, ponovo je više prijema nego otpusta. A za poslednja 24 sata i dvoje pacijenata je preminulo od kovida 19.

- Imamo 174 hospitalizovana pacijenta i svakodnevno, u prethodnih nekoliko dana, taj broj raste pomalo. Opet je više prijema nego otpusta. Tokom prethodna 24 sata imali smo 22 pijema i 13 otpusta. Na kiseonik nam je 119 pacijenata, a šest ih je na respiratoru. Krajnje je vreme da ljudi shvate da još ništa nije gotovo i da smo daleko od kraja iako korona brojke u čitavoj zemlji padaju. I posebno da shvate da se ne zna ko će kako proći, da korona ne bira i da i mladi mogu da imaju težu kliničku sliku. A da ne pričam o tome da postoji mogućnost i da zaraze starije, kod kojih ishod može biti i fatalan - kaže za Kurir dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu i dodaje:

- Nažalost, u prethodna 24 sata imali smo dva smrtna ishoda - preminula je žena od 69 godina iz Leskovca i baka stara 86 godina iz sela Oraovica kod Grdelice.