Igor Jurić
Alo / Nenad Vujanović
Igor Jurić

Alo / Nenad Vujanović

Igor Jurić, Foto: Alo / Nenad Vujanović

Kako je ispričao, posle radionice mu je prišao otac i rekao da želi da razgovara, otkrivši mu detalje svog slučaja.

"Devojčica je došla na to mesto gde je bila zlostavljana, organizovano su dolazili i ona nije bila jedina. Dobijali su neke nadoknade, što u nekim poklonima, što finansijske i da je tako odlazila na ta mesta. Tu je bilo i seksualnog odnosa. Ona je imala tu oko 14 godina. On je sam rekao da je osoba moćna, da je to političar na uticajnoj poziciji, moćan finansijski i da zato ne sme da ode u policiju jer se plaši kako će se sve to završiti. Smatrao je da sam ja najbolja adresa da o tome govorim", kaže Jurić.

Dodao je da je u tom periodu imao kontakt sa vrhom policije i da mu je tada rečeno kakvu zaštitu može da dobije porodica.

"Moje je bilo pitanje kakva je vrsta zaštite za tako osetljiv slučaj i kako će porodica biti zaštićena. Nama je rečeno da porodica može da dobije godinu dana policijske zaštite i sa tim se otac nije složio, smatrao je da to nije dovoljno dobra zaštita. Nisu hteli da se sretnu s ministrom, hteli su da svedoče, a ključna stvar je bila momenat kada sam bio u MUP-u, to je bila sreda, trebalo je u petak da se vidim s porodicom, a već sutradan je u jednom mediju izašao tekst o tome da ću posetiti porodicu, izašla je informacija iz kancelarije gde je bilo nas troje, onda su oni meni rekli 'ako ti ne možeš da sačuvaš informaciju kad je vas troje, šta da očekujemo kada dođe do tužilaštva i kako ćemo biti zaštićeni?'. To je bio ključni momenat kada su odlučili da nisu spremni za to", istakao je Jurić.

Komentari (3)

Ejjj

21.04.2021 08:40

Bravo Juriću!

Rile

21.04.2021 09:29

Sada se pojavljuje kao brižni otac a gde je bio kada je pokojna ćerka odrastala? napustio porodicu i lunjao po svetu. Sada se na čerkinoj smrti obogatio i pojavljuje se kao strani plaćenik jer sve što radi snrdi na to.

LJUBICA

21.04.2021 11:55

Stvarno je krajnje vreme da raznorazni bolesnici iznose bolesne optuzbe protiv nevinih ljudi. Ako neko iznese bilo sto sto ne moze da se dokaze jer se desilo pre Hrista i zato sto laze, sud mora da ga osudi isto kao da je izvrsitelj toga sto govori. Jedino tako ce prestati hajka na svakaga ko ti stane na senku.