Teodora Krešević
FB
Teodora Krešević, Foto: FB

Teodora Kerešević je 22-godišnja devojka, čiji je bezbrižan život prekinulo saznanje da boluje od karcinoma debelog creva koji je metastazirao na jetru.

Teodora je trenutno u prvoj fazi primanja hemoterapije, a više detalja o dijagnozi i mogućnostima za lečenje biće poznato nakon 28.4. kada je zakazan pregled u Beogradu.

Kontaktirali smo porodicu Kerešević, kako bi nam dali dodatne informacije o Teodori i videli kako je ona. Na telefon se javio Teodorin stric i odgovorio nam je na par pitanja.

Koliko novca je potrebno da sakupite, i koliko ste uspeli da sakupite do sada?

- Koliko smo sakupili ja ne znam, a ne znam koliko je potrebno pošto prvo treba da se regeneriše jetra, jer je počelo da zahvata jetru. Tek onda postoji šansa za operacijom, rekao je stric.

Da li znate kako je sve to krenulo? Kako ste saznali da Teodora boluje od ove teške bolesti?

- Ne, ona je uvek bila anemična i lekari nikad ništa nisu našli i radili su sve nalaze, i nikad nije to rečeno do pre dva meseca kad je išla na ultrazvuk kad joj je otkriven, odnosno da doktor sumnja da je u pitanju karcinom debelog creva i da treba da se urade još neki nalazi, pa smo išli u Beograd, gde sve nismo išli.

Na naše pitanje kako je Teodora, stric je rekao da stalno leži i da je tiha, pije terapije i mnogo je slaba.

Posle razgovora sa Teodorinim stricem kontaktirali smo njenu majku Sanju.

Sanja se javila, ali pošto je bila na poslu nije mogla u tom trenutku da nam odgovori na pitanja. Ono što smo saznali jeste da sutra Teodora dolazi u Beograd jer ima zakazan pregled u 17 časova u Krnjači.

U pomoć su pribegle mnoge humanitarne organizacije, pojedinci ali i lokalni privatnici, bendovi organizacijom humanitarnih bazara i deljenjem vaučera, a neka od planiranih humanitarnih dešavanja su:

– Humanitarni turnir u malom fudbalu na sportskom terenu kod Kulturnog Centra, 28.04.

– Humanitarni bazar na centru Inđije, 28.04.

– Humanitarna radionica dekupaža u Beški, 29.04.

– Humanitarni bazar na centru u Beški, 30.04.

– Humanitarni bazar na centru u Inđiji, 08.05.

– Plesni koncert u Inđiji, početkom juna

Svi zainteresovani da pomognu mogu to učiniti uplatom novca na račun Sanje Kerešević 170-10320775000-33.