Darija Kisić Tepavčević, Mijomir Pelemiš
Alo.rs
Darija Kisić Tepavčević, Mijomir Pelemiš

Alo.rs

Darija Kisić Tepavčević, Mijomir Pelemiš, Foto: Alo.rs

Konferencija je došla do kraja, ministarka Darija je ustala sa svog mesta, a onda joj se obratio doktor Pelemiš, grleći je.

"Lako je sa tobom biti! To je pravo zadovoljstvo", rekao je doktor Pelemiš, a Darija Kisić Tepavčević je uzvratila komplimentima, a onda su zajedno napustili salu za konferenciju.

Podsetimo da je i na ovoj konferenciji jasno preciziran spisak mera koje će važiti tokom predstojećeg vikenda.

CELOKUPAN SPISAK MERA

Svi ugostiteljski objekti na teritoriji Republike Srbije sutra i prekosutra (za vikend) radiće od 6 do 14 časova, nezavisno od toga da li imaju ili nemaju baštu. Nakon toga, dozvoljena je samo dostava tako da nakon 14 časova nije moguće vršiti ni “šaltersku uslugu” u kafićima i restoranima.

Što se tiče ugostiteljskih objekata u ski centrima, kako samostalnim tako i onim u okviru hotela, osluženje hrane i pića tokom vikenda biće dozvoljeno samo na otvorenom – u baštama. Šalter usluga za objekte na stazama je takođe moguća samo do 14h. Objekti iz oblasti ugostiteljstva dostavu hrane i pića mogu vršiti 24 časa dnevno.

Hoteli u čitavoj zemlji mogu vršiti delatnosti služenja hrane i pića u svojim restoranima i kafe barovima takodje do 14 časova svim građanima. Od 14 do 22 časa, ova usluga dozvoljena je samo i isključivo osobama koje imaju uplaćen smeštaj u tom hotelu ili nekom drugom kategorizovanom smeštaju. Ovo znači da osobe koje nemaju prijavljen boravak u hotelu ne mogu biti uslužene u hotelskim kafićima i restoranima u subotu i nedelju posle 14 časova, Akcenat u kontrolisanju poštovanja ove mere biće u najvećim ski centrima u Srbiji.

Tržni centri, prodavnice neprehrambene delatnosti, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane, fitnes centri, baloni za fudbal i druge sportove – za dane vikenda radiće takodje od 6 do 14h. Sportski objekti koji imaju unapred zakazana takmičenja biće dostupni isključivo za te namene i nakon 14 časova.

Objekti koji zadržavaju svoje radno vreme i na koje se ova ograničenja ne odnose

Trgovinski objekti, apoteke, benzinske pumpe, ordinacije, stomatološke ordinacije, laboratorije, pozorišta, veterinarske amulante

Kozmetički i frizerski saloni, saloni za negu lepote, i objekti iz delatnosti pružanja zanatskih usluga mogu za dane vikenda raditi od 6 do 20 časova.

Pročitajte još:

Komentari (2)

Olja

26.02.2021 18:42

Ma daj. Pa šta ?

vuk

26.02.2021 19:38

Šta to bi?! Šta znači?!