Predrag Kon
Printscreen/ RTS
Predrag Kon

Printscreen/ RTS

Predrag Kon, Foto: Printscreen/ RTS

Epidemiolog Predrag Kon je rekao za RTS da je danas na Kriznom štabu bila situacija u kojoj je medicinski deo štaba insistirao da se ne može izaći sa sastanka bez rigoroznih mera. Naveo je da je medicinski deo štaba sastavio predlog i da je on dostavljen vladi. Kon očekuje da se to sutra zvanično saopšti.

Preporučujemo:

- Danas na Kriznom štabu bila situacija gde je medicinski deo insistirao da se ne može izaći bez rigoroznijih mera. Zbog toga je medicinski deo napisao predlog koji je dostavljen predsednici Vlade Srbije i očekujem da se to sutra zvanično saopšti - rekao je Kon za RTS.

Upozorio je i da virus hara Srbijom. Povodom smrti patrijarha Irineja, rekao je da je sahrana u ovom trenutku veliki rizik, i da je njegova dužnost da to kaže.

Apelovao je na sve one koji imaju potrebu da isprate patrijarha da koriste zaštitu koja postiji, da vode računa o distanci i da izbegavaju svaku mogućnost da dođe do zaražavanja. Ističe da je takav skup epidemiološki neprihvatljiv u ovom trenutku, ali da je to nešto što ne može da se zabrani

Pročitajte još: