Ranko Šekularac
Printscreen
Ranko Šekularac

Printscreen

Ranko Šekularac, Foto: Printscreen

"Pored velikog broja kontrola koje smo sproveli tokom dana, nismo zatekli nijedno nepoštovanje mera, bilo je samo jedno prekoračenje radnog vremena, ali to je na broj kontrolisanih subjekata, zanemarljivo", naveo je Šekularac.

Prema njegovim rečima, kontrolisano je sve ono što je i ranije kontrolisano, a pored apela da se poštuju mere, takvoj situaciji doprinela je i relaksacija mera pa sada građani imaju gde da se druže i gde da popiju kafu.

Prolećne temperature prethodnih dana napunile su bašte kafića i restorana. Nije baš svuda ispoštovan razmak između stolova i ne nose baš svi maske na ulazu u kafić, odnosno baštu, prilikom odlaska do toaleta.

Šekularac je rekao je bilo izolovanih slučajeva nepoštovanja mera u kafićima, ali sve te mere nije ni moguće praktično ni teoretski obezbediti.

Međutim, kako je dodao, ugostitelji su davali sve od sebe da ukažu na obavezu nošenja maski.

"Komunalna milicija sa druge strane se trudi preventivno da reaguje na sugrađane. Relaksacija mera nije pobeda nad problemom, već šansa da normalizujemo živote. Aplujem da propisane mere moraju da se poštuju bez izuzetka", naveo je pomoćnik načelnika.

Dodao je da stopostotna kontrola svih tržnih centara, koji su juče počeli da rade, nije moguća jer Komunalna milicija nema tolike kapacitete, ali veći tržni centri su kontrolisani i zabeleženo je poštovanje mera, bez većih gužvi.

"Na terenu nismo zatekli nijedno nepoštovanja mere", naveo je Šekularac.

PROČITAJTE JOŠ: