sneg, Beograd, ljudi, ulice, vreme
Alo!/Vladimir Marković
sneg, Beograd, ljudi, ulice, vreme

Alo!/Vladimir Marković

sneg, Beograd, ljudi, ulice, vreme, Foto: Alo!/Vladimir Marković

U Srbiji će sutra biti oblačno, ujutro i pre podne na severu i zapadu, do kraja dana i u ostalim krajevima sa kišom, na planinama sa snegom.

Uveče i tokom noći sa padom temperature, kiša će preći u susnežicu i sneg i u nižim predelima, uglavnom zapadne, centralne i juzne Srbije. Na severu Vojvodine tokom večeri i noći prestanak padavina, saopštio je Republički hidrometeoroloski zavod.

Vetar će biti umeren i jak, jugoistocni, na jugu Banata pre podne sa olujnim udarima, od podne u skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura od -5 do 2 C, najvisa dnevna od 4 do 9 C.

U Beogradu oblačno, od podne sa kišom, uveče i tokom noci uz pad temperature, u pojedinim delovima grada i sa susnezicom i snegom. Vetar umeren, pre podne jugoistocni, posle podne severozapadni. Jutarnja temperatura oko 2 C, najviša dnevna oko 8 C.

Izgledi vremena za sedam dana, do 9. decembra:

U utorak oblacno i hladno sa kisom, susnežicom i snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača u centralnim i južnim krajevima, dok ce na severu biti suvo uz delimično razvedravanje. Prestanak padavina očekuje se do kraja dana i u ostalim krajevima Srbije.

Od srede uglavnom suvo, ujutru slab mraz, po kotlinama kratkotrajna magla, dnevna temperatura od četvrtka u postepenom porastu.