Predavanje peticije u Kikindi
Alo.rs
Predavanje peticije u Kikindi

Alo.rs

Predavanje peticije u Kikindi, Foto: Alo.rs

Peticija sa oko 1.800 potpisa građana zabrinutih za svoju bezbednost, gradonačeniku Kikinde Nikoli Lukaču predali su danas stanovnici Mikronaselja, u kojoj zahtevaju da se angažuje policija 24 časa u ovom najvećem stambenom delu grada.

Pored obijanja automobila, prodavnica, pijace i provala stanova, stanovnicima Mikronaselja stigla je još jedna muka. Pre par dana ovim delom Kikinde bahati kriminalci, za koje se kasnije ispostavilo da su dovedeni iz Beograda, dodatno su uneli nemir u živote građane, upadali im u ulaze, skrnavili fasade zgrada raznim gafitima.

Predavanje peticije u Kikindi

Alo.rs

Predavanje peticije u Kikindi, Foto: Alo.rs

- Nedavno smo bili svedoci da je neko angažovao kriminalce sa ozbiljnim dosijeima iz Beograda, koji su ubacivali letke u poštanske sandučiće. Taj ko ih je doveo, neka ih vodi kući, a nas građane da ostave na miru. Mikronaselje je uvek bilo mirno, tamo živim preko 40 godina. Nikad nismo imali takvih problema i verujem da ćemo dobiti pomoć, kaže Slobodan Zarić.

Oko 1.800 potpisa zabrinutih stanovnika Mikronaselja predali smo gradonačelniku Nikoli Lukači, u želji da nas policija češće obilazi i da imamo bolju bezbednost. Građani Mikronaselja mole za otvaranje policijske ispostave u tom delu grada, jer ne spavamo mirnim snom, kaže jedan potpisnik peticije

Predavanje peticije u Kikindi

Alo.rs

Predavanje peticije u Kikindi, Foto: Alo.rs

-Tražimo zaštitu, jer nam kriminalci upadaju u stanove i zgrade. Molimo gradonačelnika da nam obezbedi policiju u ovom delu grada koja bi dežurala 24 sata, kako bismo bili sigurniji-navodi zabrinuti Kikinđanin.

Grdonačelnik Kikinde Nikola Lukač izjavio je danas da razume zabrinutost stanovnika Mikronaselja i da će sve učini, kako bi im izašao u susret.

Predavanje peticije u Kikindi

Alo.rs

Predavanje peticije u Kikindi, Foto: Alo.rs

-To što se desilo pre desetak dana je neprihvatljivo, naročito za jedan miran grad poput Kikinde. Dolaze nam ljudi iz Beograda sumnjivih dosijea, uznemiravaju i plaše građane. Oni su kriminalci i osumnjičeni za najteža krivična dela, šetaju se po zgradama u Mikronaselju i centru grada i razumem zabrinutost građana. Razgovaraću sa predstavnicima svih državnih institucija i sa policijom, da vidimo šta možemo da učinimo, kako bi stanovnici Kikinde bili bezbedniji. Oduvek smo bili grad dobrih ljudi-istakao je Lukač.

Kako je rekao, kriminalce iz Beograda angažovala je grupa Kikinđana, koji su prethodnih desetak dana skrnavili grad grafitima, ubacivali letke građanima i plašili ih.

Predavanje peticije u Kikindi

Alo.rs

Predavanje peticije u Kikindi, Foto: Alo.rs

-Plaše građane, šetaju se ulicama grada, pogotovo Mikonaseljem. Naći ćemo najbolje moguće rešenje da se građani osećaju bezbednije. Razmotrićemo da ponovo vratimo pozornika u Mikronaselju-naveo je gradnačelnik Kikinde.

On je istakao da su Kikinđani oduvek bili dobronameni i širokih ruku prihvatali goste, odakle god da dođu, ali oni koji dolaze da remete mir, zastrašuju građane i skrnave fasade i trotoare, biće strogo sankcionisani. To nećemo dozvoliti, izričit je Lukač.

Potpredsednika Glavnog odbora SNS i narodni poslanik Milenko Jovanov, koji je i sam bio meta ove horde kriminalaca, napisao je na svojoj FB stranici da ih je na vrata domova građana poslao Dragan Đilas putem svojih predstavnika u Kikindi.

-Dragan Đilas je Kikinđanima na vrata domova poslao ljude koji su izvršili sledeća krivična dela:

2008. - razbojništvo

2009. - pokušaj ubistva

2013. - korišćenje opojnih droga

2015. - razbojništvo i iznuda

2016. - dva krivična dela teške krađe

2017. - dva krivična dela teške krađe

2018. - razbojnička krađa i ugrožavanje javnog saobraćaja

Za jednu od teških krađa postoji i presuda na 8 meseci kućnog zatvora.

Čime su Kikinđani zaslužili da im Đilas na vrata šalje okorele kriminalce?, pita se Milenko Jovanov.

Pročitajte još: