Branimir Nestorović
PrintscreenYoutube
Branimir Nestorović

PrintscreenYoutube

Branimir Nestorović, Foto: PrintscreenYoutube

 U jednom od poslednjih gostovanja na televiziji je i najavio da odlazi u penziju, a kasnije se tek sporadično pojavljivao u medijima, ali nije govorio o koroni. Govorio je o zdravlju respiratornih organa kod dece, prirodnim lekovima...

I dok je zbog stavova o korona virusu zaradio epitet "kontroverznog", niko nije sporio koliki je stručnjak u svojoj oblasti. O tome svedoče i brojne objave roditelja na društvenim mrežama koji su imali samo reči hvale za dr Nestorovića i koji su do detalja opisali kako je pomogao njihovom detetu kada je bilo najteže.

Jedna od njih je i Ljiljana B. koja je na Fejsbuku objavila svoju ličnu ispovest, a koju prenosimo u celini.

Branimir Nestorović

printskrin

Branimir Nestorović, Foto: printskrin

"Nemam reči kojima bih zahvalila našem dragom profesoru Banetu. Dete mi je rođeno sa dijagnozom laringomalacia gravis (koja je dodatno izazvana oživljavanjem bebe, jer su nas dva dana mučili i nisu uradili odmah carski rez - da bi bio hitan, da nije mogao da bude hitniji, obe su nas gubili). Beba u petom danu počinje zvučno da diše, uz svakodnevno pojačavanje. U porodilištu su nas zadržali 16 dana, kako bi me umirili, šalju nas kući sa otežanim, zvučnim disanjem. Beba povraća svaki obrok, da bi u 40. danu hitno bila poslata na tercijalnu kliniku, tada je to bio Institut za majku i dete.

Rade bebi u 43. danu života bronhoskopiju, mere saturaciju, dodaju mleku energetski 'fantomalt' i šalju nas kući. Beba povraća svaki ili svaki drugi obrok, a pritom glasno disanje odzvanja čitavom kućom. U svakom trenutku je bila u riziku da joj se vrati sadržaj i uguši se, tako da sna nije bilo. Napredovala je jako slabo. Sa 5 meseci uspemo da dođemo do profesora Nestorovića koji biva šokiran jer su izložili bebu od 40 dana bronhoskopiji, snimak laringsa nisu uradili, anti-refluksno mleko nisu preporučili, koje postoji i koje je gušće, ne bi ga tako lako povratila, potpuno sulude stvari su radili", piše ova mama i nastavlja:

"Profesor mi je u roku od 5 minuta dao savete i smernice, dok su me vodali svuda, neinformisani... Tada je beba imala 5 meseci i 5 kg. Glavicu nije mogla da drži. Potpuno hipotonična. Od trenutka kada sam krenula sa profesorovim savetima, beba dobija kilogram mesečno, povrati ponekad, kada smo otišli na kontrolu profesor je bio zadovoljan, kako je dobijala na težini, snazi, jako čujno disanje se smanjivalo, postala je jaka i čvrsta beba. Sa 12 meseci imala je čak 13 kg. Ostao je problem sa isprobavanjem novih ukusa, ali to je posledica svega što se desavalo.

"Moje dete danas ima 8 godina. Krupna, vedra, draga devojčica. Ne postoje reči, niti način da zahvalim dragom profesoru Nestoroviću, osim da mu poželim samo sreću i zdravlje, jer je on to upravo podario i mom detetu i meni, kao majci, koja je gubila nadu da će se dete razviti kako bi trebalo. Takvu veličinu od čoveka srela nisam, sa toliko širokim znanjem, umećem sa ljudima, procenom istih... Hvala vam profesore do neba. Spasili ste čitavu našu porodicu. Bog neka vas čuva..", napisala je mama Ljiljana na Fejsbuku.

Komentari (1)

snezana

13.04.2021 01:42

Niko nikada nije ni sporio dr. Nestorovica sto se tice njegove strucnosti u oblasti pulmologije i alergologije, ali sto se tice korone, prilicno je delovao neozbiljno. Oko mene toliko poznatih umrlo, obolelo, a i ovi sto su ozdravili su poluinvalidi, mesecima ne mogu da povrate snagu. Zato se i povukao jer je uvideo da je pogresio