Duška Ignjatoović doktor
Printscreen/RTS

Situacija u KBC "Dragiša Mišović" trenutno je ozbiljna, a najbolji pokazatelj za to je podatak da gotovo trećina hospitalizovanih zahteva lečenje u jedinicama intezivne nege, rekla je načelnica anestezije u KBC "Dragiša Mišović" Duška Ignjatović.

Duška Ignjatoović doktor

Printscreen/RTS

Duška Ignjatović doktor, Foto: Printscreen/RTS

Situacija se ne menja godinu dana, pomalo dođemo do vazduha, a onda nas opet udari, opisuje načelnica anestezije uslove u kojima rade lekari u kovid sistemu.

"Trenutno je više od 250 pacijenata u bolnici a oko trećina njih je u intezivnoj nezi, odnosno oko 70 osoba koji zahtevaju intezivno lečenje, kiseoničku potporu", navodi doktorka Ignjatović.

Protokoli lečenja su se za ovih godinu dana menjali, mnogo toga se zna, međutim i dalje ima iznenađenja, kaže načelnica anestezije.

"U roku od 48 sati dolazi do dramatičnog pogoršanja kliničke slike. Sa nekim sa kime sada pričate a gledate njegove parametre znate da u roku od samo dva sata on može da bude u veoma lošem stanju", opisuje doktorka Ignjatović.

KBC

Alo!/V. Marković

KBC "Dr Dragiša Mišović", Foto: Alo!/V. Marković

Prema njenim rečima, ljudi često greše jer se leče na svoju ruku i kasno se javljaju lekaru.

"Ima zakašnjenja, lečenja na svoju ruku. Ne možete se sami lečiti i onda posle devet dana samolečenja pacijenti se javljaju u veoma teškom stanju", ističe doktorka Ignjatović.

Pročitajte još: