Kovid bolnica vraćena u funkciju
EPA
Kovid bolnica vraćena u funkciju

EPA

Kovid bolnica vraćena u funkciju, Foto: EPA

Dr Džeki je i zvanično, pre nekoliko dana, pisao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću tražeći da volontira u Srbiji i time se oduži srpskom narodu.

- Hiljade i hiljade poruke je moj sin, koji inače specijalizira anesteziologiju, dobio preko društvenih mreža, u kojima nam prete. Ima tu i poruka da će nas ubiti, da ćemo ostati bez glave, da će mi ćerku silovati. A o uvredama i vulgarnostima tek da ne pričam - kaže dr Džeki.

Anesteziolog, koji je od januara penzioner, a pre toga je radio 35 godina u bolnici u Tetovu, kaže da njegova supruga Džemila i on ipak nisu uplašeni, ali jesu razočarani:

- Međutim, cela moja porodica je preplašena. Imam sina, ćerku, četvoro maloletne unučadi, brata i njegovu porodicu u Uroševcu na Kosovu i svi su prestrašeni i strahuju za svoju bezbednost. Mi smo obični ljudi, živimo u malom mestu, u kome se svi znamo, niko nikada kuću ne zaključava, a sada su svi moji preplašeni i brini da li će nas neko napasti usred noći. Pretnje stižu uglavnom od Albanaca sa svih strana, iz Kumanova, Skoplja, Gostivara...

- Ne kajem se što sam ispričao da mi je jedina želja u životu da volontiram u Srbiji. Ne kajem se i ne menjam svoje stavove, jer ja ljude ne delim po naciji i veri. Kosmopolita sam i SFRJ, a pre svega Srbija, me je zadužila jer mi je pružila ruku kad mi je bilo najteže. Specijalizirao sam anesteziologiju i reanimatologiju na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu i dan-danas sam dobar prijatelj sa mnogim kolegama s VMA i iz Srbije - kaže dr Džeki, koji dodaje i da je dva puta po penzionisanju tražio da volontira u Severnoj Makedoniji, ali nije dobio nikakav odgovor.

PROČITAJTE JOŠ: